Beyaz TV’deki Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarında yorumcu olarak ekranlara çıkan Rasim Ozan Kütahyalı bir programda Boşnak vatandaşlara ahlaksızca sözler söylemişti. Daha sonra MHP Kocaeli Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı başta olmak üzere Boşnak vatandaşlar Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepki göstermiş ve kanaldan kovulmasını istemişti. Baskılara dayanamayan Beyaz TV yönetimi Kütahyalı’yı kanaldan kovmak zorunda kalmıştı.

Reyting kaygısı güden Beyaz TV Aylar sonra Rasim Ozan Kütahyalı’yı yeniden ekranlara çıkarma gafletinde bulmuş, programa katılan Rasim Ozan Kütahyalı, canlı yayında “eşeklik yaptım” diyerek bir özür konuşması da gerçekleştirmişti. Yaptığı özür konuşması karşılık bulmayan Kütahyalı, Boşnak vatandaşların yeniden ayaklanmasıyla sadece ekranlara bir gün çıkabilmişti.

ÖZEL İZİN ERDOĞAN’DAN MI ALINDI?

Yaşanan bunca hadiseye rağmen Kütahyalı'nın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'dan alınan 'özel izinle' hafta sonu yayınlanacak 'Beyaz Futbol'da yeniden boy göstereceği ileri sürüldü.

Medyaradar'ın aktardığı habere göre Kütahyalı'nın ekrana döneceği iddiasına karşı başta Boşnak dernekleri olmak üzere halktan yoğun tepkiler gelse de kanal yönetimi gereken "izni" bizzat AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı belirtildi.

Daha öncede Beyaz TV’nin ısrarlarıyla ekranlara çıkarılmak istenen Rasim Ozan Kütahyalı’ya Erdoğan’ın “özel izin” vermesi Boşnak vatandaşları çok kızdıracağa benziyor.