Ülkemizde dolar, altın gibi yatırım araçlarındaki dalgalanmaların konuşulduğu dönemde, finans dünyasının tanınan isimlerinden Prof. Dr. Özgür Demirtaş takipçilerine çok farklı bir uyarıda bulundu.

DÜNYANIN YENİ ELMASI: "SU"

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, youtube hesabından yayınladığı videoda dünyanın yeni elmasının "tatlı su" olduğunu açıkladı.

Dünyadaki su rezervinin çok fazla olarak bilinmesine rağmen, kullanabilir tatlı suda durumun tam tersi olduğunu belirten Prof. Dr. Demirtaş, "Dünyada eğer 1 milyon birim su varsa, biz sadece onun 63 birimini kullanabiliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

SU ENDEKSİ TÜRKİYE İÇİN S.O.S VERİYOR

Türkiye'deki su endeksinin güncel verilere göre 'stresli' olduğunu belirten Prof. Dr. Demirtaş, su israfına da dikkat çektiği videosunda, "Bulaşıklar makinada yıkanırsa 7- 9 litre arası su tüketiyormuş. Ondan sonra benim 40 yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bir şey öğrendim. Bulaşıklar bir kez sudan geçirildiği zaman ise 57 Litre fazladan su tüketiyormuşuz. Eğer kendiniz yıkarsanız 103 litre su tüketiyormuşuz. Su endeksi, Türkiye için S.O.S veriyor." uyarısında bulundu.

https://www.youtube.com/watch?v=qRvc4_Kytx4

Kaynak: Milli Gazete