Gazeteci Candaş Tolga Işık, İlber Ortaylı’ya  sorduğu “Türk siyasetine gelmiş en kötü siyasetçi kim” sorusuna verdiği cevabı açıkladı. Verilen cevap Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hoşuna gitmeyecek.

Armağan Çağlayan’ın sosyal medya kanalına konuk olan Candaş Tolga Işık  Tansu Çiller ’le yaşadığı bir anısını anlatırken İlber Ortaylı’nın Türk siyasetine gelmiş en kötü siyasetçi kim sorusuna Tansu Çiller cevabını verdiğini söyledi.

Candaş Tolga Işık söz konusu programda “Çiller bana öyle bir tezgah kurdu ki “  sözleriyle Tansu Çiller’in daha önceki  yıllarda sadece kendine röportaj vereceği vaadiyle 3 kişiye aynı anda röportaj verdiğini söylerken hayatında böyle bir şey yaşamadığını söyledi.

TÜRK SİYASETİNE GELMİŞ EN KÖTÜ SİYASETÇİ TANSU ÇİLLER

Yaşadığı büyük hayal kırıklığını anlatan Candaş Tolga Işık Türkiye’nin en önde gelen tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Türk siyasetine gelmiş en kötü siyasetçi olarak eski Başbakanlardan Tansu Çiller’i gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Işık söz konusu açıklamasıyla ilgili  “Boşuna İlber Hoca şey demiyor. 'Türk siyaset tarihine gelmiş en kötü siyasetçi kimdir' diye sordum. Hoca dedi ki Tansu Çiller" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı’nın oylarını bölmek amacıyla Tansu Çiller'e yeni parti kurduracağı iddia ediliyordu. İlber Ortaylı'nın Tansu Çiller'i Türk siyasetine gelmiş en kötü siyasetçi olarak görmesi Erdoğan'ın hoşuna gitmeyeceği düşünülüyor.