29 Kasım tarihinde çalıştığı kurumun çatışından düşerek hayatını kaybeden KHK'lı polis memuru Yurdal Gökçe, OHAL Komisyonu tarafından görevine iade edildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen polis memuru Yurdal Gökçe 29 Kasım tarihinde çalıştığı iş yerinde çatıdan düşerek hayatını kaybetti. OHAL Komisyonu Gökçe’nin hayatını kaybetmesinin bir ay sonra görevine iade kararı verdi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu 29 Kasım tarihinde sosyal medya hesabından, Gebze’de çalıştığı işyerinin çatısından düşerek hayatını kaybeden kişinin KHK ile ihraç polis memuru Yurdal Gökçe olduğunu duyurdu.

Gergerlioğlu, hayatını kaybeden Yurdal Gökçe için şu paylaşımda bulundu: “Yurdal Gökçe ihraç Polis, bugün Gebze’de çalıştığı yerde çatıdan düştü, vefat etti. Soruşturması bile yoktu 5 senedir komisyonda bekliyordu. İade olsa çatıda olmayacaktı!” dedi. Gergerlioğlu, Gökçe’nin 41 yaşında, evli ve sosyoloji mezunu olduğunu belirterek, “Zalim oğlu zalim OHAL komisyonu, Vallahi hukuk gelince hesabını soracağız!” ifadesini kullandı.

Gökçe’nin vefatından sonra hakkında kovuşturmaya gerek yoktur kararı çıktı. Gergerlioğlu, bu karara “AKP yatakacak yeriniz yok” şeklinde tepki gösterdi.

Gökçe’nin vefatının üzerinden bir ay geçtikten sonra OHAL Komisyon tarafından göreve iade kararı çıktı. Çok sayıda medya kullanıcısı karara tepki gösterdi.