Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sosyal medya hesabından paylaştığı kamu spotu büyük tartışma çıkarmıştı.

Kamus spotunda kadınları aşağıladığı eleştirileri getirilen Diyanet’in söz konusu video için “Mois İletişim Ve Etkinlik Yönetimi Reklam Tanıtım Organizasyon Danışmanlık Şirketi”ne 295 bin TL ödemesi büyük tepki çekti.

Odatv'nin haberine göre, ProdükterArmağan Çağlayan da verilen paraya ilginç bir tepki gösterdi.

Twitter adresinden paylaşım yapan Çağlayan, “Diyanet 60 saniyelik kamu spotu için 295.000 TL Ödemiş. Hangi prodüksiyon şirketi çektiyse büyük kazıklamış diyaneti. Gördüğüm filmin maliyeti, 20.000 ile 25.000 arasında değişir. Eksiği vardır fazlası yoktur!” ifadelerini kullandı.

Bakın Diyanet kendini nasıl savundu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tepkilere yol açan “aile” temalı kamu spotuna getirilen eleştirilere “Hazmedemediler” diye yanıt verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “aile” temalı kamu spotunda kadını "aşağılayıcı" görüntülere getirilen eleştirileri “Kadın kocasına bir çay getirmiş, bir kek getirmiş, getirmeyecekmiş efendim, öyle şey olur mu” diye yanıtladı.

 “Bir kamu spotu hazırladık. Bunu da hazmedemediler” diyen Erbaş yaptığı açıklamada “Kadın kocasına bir çay getirmiş, bir kek getirmiş, buna tahammül edemiyorlar. Getirmeyecekmiş efendim. Öyle şey olur mu? Aile bağları işte bu şekilde yok edilmeye çalışılıyor” diye konuştu. 

Erbaş “Bizim bu anlayışımızın dışında olan kesimler sürekli bir şeyler pompalamaya çalışıyor, bağlarımızı zayıflatmaya çalışıyor. Kötülükleri artırmaya çalışıyor” dedi.