Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlık ve genel başkanlık koltuğunu bıraktığı Ahmet Davutoğlu'nu istifaya götüren sürecin fitilini ateşleyen Pelikan yapılanması, şimdi de o bakanı mı hedef alıyor?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen Şehir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Serhat Ramay'ın sahibi ve yayın yönetmeni olduğu Medya Notu sitesinde yer alan habere göre; Pelikan yapılanması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en güvendiği isimlerden biri olan bir bakanı hedef alıyor.

Pelikan yapılanmasının 1 Mayıs 2016'daki bildirisiyle Ahmet Davutoğlu'nun istifa etmesine neden olduğu belirtilen haberde, ilginç bilgilere yer verildi.

"Pelikan örgütü bu gece yeni operasyon için düğmeye bastı" ifadesinin yer verildiği habere göre; "Pelikancılar" Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı hedef aldı.

Serhat Ramay tarafından hazırlanan haber şu şekilde:

"Pelikancıların kullandıkları debuffer adlı twitter hesabından Mustafa Varank yeterince ‘Reisçi’ olmamakla suçlandı. Aydın Ünal ile yakın münasebet kurmakla itham edildi.

Abisini 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında şehit veren Mustafa Varank’ın Pelikancılar tarafında hedef alınması, bu yapının ne kadar tehlikeli ve gözü dönmüş olabileceği konusunda bir kez daha net fikir verdi.

Mustafa Varank’ın Erdoğan’ı seven isimleri çok sevmediği belirtilerek hedef tahtasına oturtulmaya çalışıldı.

Pelikancılar, Mustafa Varank’ın AK Parti’yi sömüren Cemil Barlas ve Fuat Uğur gibi isimlere ‘hamam böceği’ diyen Aydın Ünal ile o sıralarda fotoğraf çektirmesini de eleştiri konusu yapmaya çalıştı.

Pelikancılar, Aydın Anal’ın, Teknoloji Bakanı olduğu gün Mustafa Varank’ı kutlamasını bile bir algı operasyonuna dönüştürme niyetinde."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki hafta önce "Pelikancılar" olarak bilinen Bosphorus Global'i ziyaret etmişti. Erdoğan'ın ziyaretini Twitter hesabından duyuran Bosphorus Global, "Yurt dışı faaliyetleri hakkında da bilgi verildi" ifadelerini kullanmıştı. Ziyaret siyaset ve medya arenasında günlerce tartışılmıştı.