Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan yolcu uçağının parçalara ayrılmasıyla ilgili olarak basına ihmalleri anlatan eski savaş pilotu Bahadır Altan'ın Pegasus Havayolları'ndaki işine son verildi.

Altan, kazanın ardından ilk olarak CNN Türk'e bağlanmış ve bunca eksik varken Kanal İstanbul gibi projelere ayrılan kaynakları eleştirince apar topar yayından alınmıştı.

BAHADIR ALTAN'DAN AÇIKLAMA

Pegasus Havayolları'nda eğitmen ve kontrol hocası olarak çalışan Altan, uçak kazası sonrası yaptığı açıklamaların ardından şirkete çağrıldığını ve 'haklı fesih gerekçesiyle' işten çıkarıldığını söyledi.

Yaptığı açıklamalarda eski savaş pilotu ünvanını kullandığına dikkat çeken Bahadır Altan, işten çıkarılmasında iktidarın baskısı olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Altan, tazminat haklarını haklı fesih gerekçesiyle alamadığını, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan yolcu uçağının parçalara ayrılması sonucu 3 kişi hayatını kaybetmiş, 179 kişi ise yaralanmıştı.

ALTAN CNN’DE NE DEMİŞTİ?

Altan, “Ülke olarak bir duralım. Biz hâlâ 3. havalimanındayız, hâlâ kanal açıyoruz. Ülke freni patlamış kamyon gibi. Çığ düşen insanları kurtarmaya gidenler yaşamını yitiriyor. Deprem bekliyor İstanbul’u. Buna hazırlanalım bir duralım. Proje üstüne proje üretme yerine biraz aklıselim olmak gerekiyor. Azıcık duralım” diye konuşmuştu. Yayının sunucusu Semiha Şahin’in Altan’ın sözlerini yarıda kesmesi üzerine Altan yayından alınmıştı.

Bahadır Altan kimdir?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan kaza sonrası ihmalleri anlatan eski savaş pilotu Bahadır Altan'ın Pegasus Havayolları'ndaki işine son verildi. Peki Bahadır Altan kimdir?

Pegasus Havayolları, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan yolcu uçağıyla ilgili olarak basına açıklamalarda bulunan eski savaş pilotu Bahadır Altan'ın eğitmenlik görevine son verdi. Peki Bahadır Altan kimdir?

BAHADIR ALTAN KİMDİR?

Bahadır Altan, Erzincan’da 27 Kasım 1957 tarihinde dünyaya geldi.

Altan İzmir'de orta öğrenimini tamamladıktan sonra Hava Lisesi ve Hava Harp Okulu’na girdi.

Altan gördüğü hava eğitimlerinin ardından 1978 yılında Teğmen olarak Hava Kuvvetlerine katılarak jet pilotu oldu. Bahadır Altan, 1992 yılına kadar Konya Malatya ve Eskişehir gibi çeşitli filolarda uçuş yaptı. Öğretmenlik ve Test Pilotluğu yaptı. Silahlı Kuvvetler atış yarışmalarında tabanca dalında dereceler yaptı. Ordu Milli Takımında Türkiye'yi temsil etti.

1992 yılında Eskişehir 112. Filo’dan emekliye ayrılıp Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulunda 6 yıl Uçuş Öğretmenliği yaparak sivil pilotlar yetiştirdi. 1998–2008 yılları arasında kaptan pilot olarak uçtuğu THY’de aynı zamanda sendika temsilciliği yaptı.

2008 yılından itibaren mesleği olan havacılık dalında ve güncel politik konularda içerikler hazırlayan Bahadır Altan, çeşitli dergi ve gazetelerde de havacılık üzerine yazılar yazıyor.

Kaynak: Milli Gazete