Partiler hatalarını sistematik bir şekilde tek tek ele alıyor. İktidar partisi AK artiP’de seçim sonrası değerlendirme toplantılarına başlayarak, sonucun faturasını çıkarmaya çalışıyor. AK Parti’nin üst karar organları, parti teşkilatlarından aldıkları bilgiyi genel merkezlerinde yetkili birimlere iletiyor. Alınan ilk sonuçlara göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partili sıfatıyla meydanlarda olması ters tepti ve millet tarafından kabül görmedi yorumlarıına neden oldu.

SERT SÖYLEMLER OY KAYBETTİRDİ

Milli gazete'nin haberine göre, AK Parti teşkilatları büyükşehirde ve diğer illerde yaşanan mağlubiyeti ittifak başta olmak üzere Erdoğan’ın sert tavrına bağladı. Erdoğan’ın 52 il ve 102 bölgede miting yapmasının seçmende ters tepki oluşturduğunu belirten parti teşkilatları, seçim döneminde kullanılan sert söylemlerin kaybetmeye yol açtığına dikkat çeken yorumlar yaptılar.

AK Parti teşkilatının genel merkezleri için hazırladığı ilk bilgide, Erdoğan’ın ilk kez belediyeler için cumhurbaşkanı sıfatıyla oy istemesinin vatandaşta ters teptiği de kaydediliyor. AK Parti’de üst düzey yöneticilerin ve bölge sorumlularının teşkilatlardan aldıkları bilgileri üst karar organlarında gündeme getireceği ifade ediliyor.