Dışişleri Bakanlığı, "Papa Francesco'nun Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

BAZI HADDİNİ BİLMEZ IKBY YÖNETİCİLERİ...

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Papa Fransuva’nın Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir" ifadeleri yer alırken "Bazı haddini bilmez IKBY yöneticileri bu ziyareti, Irak’ın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltenmektedir." denildi.

VAHİM HATANIN DÜZELTİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Dışişleri, "Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir yazı görseli olabilir

PAPANIN KAFASINDA BOP VAR!

Papa Irak'ı ziyaret etti. (Emriyle) Hatırasına pul basıldı.
O da ne?
BOP'un Türkiye topraklarına ait haritası pula işlenmiş.
BOP tıkır tıkır işletiliyor demektir bu!
Enterasan olan da, bizim cenahtan hala tık yok. Tepki yok.
Böyle kepazeliklerde hemen tepki verilmeli değil mi?
Bakın bizimkiler neyle meşgul:
-Bay Kemal! Neden gittin de aşı oldun, sıranı beklemedin?
-Olur mu, sıram geldi de gittim aşı oldum!

YANİ ÇOK ÖNEMLİ GÜNDEMLER VAR, BOP'A SIRA GELMEDİ DAHA!

Kaynak: Milli Gazete