Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın THY'nin tarifeli uçağı yerine özel uçakla seyahat ettiği iddia edildi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın THY'nin tarifeli uçağı yerine özel uçakla seyahat ettiği iddialarını köşesine taşıdı. "Özel uçuşlarda kimin özel uçağını kullanıyor, parasını kim ödüyor" diye soran Takan, "İsterseniz, beni yine mahkemeye verin" diyen Takan, "Ben de bu soruları orada sorayım. Tercih sizin" ifadesini kullandı.

Takan'ın "Bilal Erdoğan kimin uçağına biniyor?.." başlığıyla yayımlanan yazısında İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral ile yaptığı telefon görüşmesinde "Cumhurbaşkanlığı sarayı son sürat yapılmaya devam ediyor. Anayasa Mahkemesi durdurdu ama defakto devam ediyor. Çalışmalar hiç durmadı olduğu gibi devam ediyor" dediğini aktardı.

"BİLAL ERDOĞAN ÖZEL UÇAKLA GELDİ, ÖZEL UÇAKLA GİTTİ"

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da geçiyor. Oral, Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde (Pazartesi) Muş'a geldiğini ve tarifeli uçak yerine özel uçakla seyahat ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi tabi beni ilgilendiren kısmı şu, o devletin emniyetinin, karakolunun cesareti, yetkisi, yüreği varsa bunları araştırır ama Türkiye Cumhuriyeti'nde olmayan bir şey oldu, olmuş yani ben öyle gördüm. Cumhurbaşkanı'nın oğlu Bilal Erdoğan özel uçakla geldi, özel uçakla gitti. Tarifeli uçağa binmek beyefendinin forsunu mu bozuyor, kariyerini mi bozuyor bilemem. Özel uçakla dün geldi, özel uçakla gitti."

Oral, Bilal Erdoğan'ın aynı zamanda protokolle havaalanında karşılandığını ifade ederek şunları gündeme taşıdı:

"Dün tabi. Ben dün Muş'a indiğim zaman Bitlis Milletvekili Cemal Taşar (AKP) bey de benimle beraber indi. Hatta ben Cemal Taşar beye espri yaptım. Sizi her gelişinizde böyle bütün illerin il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları karşılıyorlar mı? diye. 'Ya' dedi 'beni çok seviyorlar' şaka da yaptı. Ama ben sonra öğrendim ki benden 5 dakika önce Bilal Erdoğan gelmiş. O seremoni Bilal Erdoğan içinmiş. Ben de doğrusu üzüldüm yani cumhuriyetin, memleketim, milletim adına üzüldüm. Bilal Erdoğan yalnız başına gelmiş, belki bir ön etüt yapmaya geldi, 26 Ağustos için ama Ahlat'a gelmedi galiba, ben direk Adilcevaz'a geçtim dün de döndü."

Takan uçağın kime ait olduğunun sorusunun yanıtını ararken yazısını ise "İsterseniz, beni yine mahkemeye verin. Ben de bu soruları orada sorayım. Tercih sizin!.." diyerek şu şekilde bitirdi yazısını:

"Gazeteciliğin garip cilvesi. Ne ararken ne bulduk!.. Şimdi, Bilal Erdoğan'ın kamuoyunu aydınlatması gereken acil sorular var;

1- Son yıllarda bölgeye sıklaşan ziyaretleri, sadece Malazgirt Zaferi aşkından mı kaynaklanıyor?..

2- Muş'a Malazgirt Zaferi kutlamaları için Okçular Vakfı'nın ön hazırlıklarını yapmaya mı gitti?..

3- Bu özel uçuşlarda kimin özel uçağını kullanıyor?.. Parasını kim ödüyor?.."