Beyaz TV'de Ferda Yılmazoğlu'nun sunduğu 'Zor Sorular' programına konuk olan Doç. Dr. Oytun Erbaş PCR testlerinin sahte pozitif verdiğini ifade etti. 

"Kimi uzmanlar diyor ki: Virüs dalgası yok PCR dalgası var! PCR testleri virüsü tespit eder mi, bu testler sahte pozitif mi veriyor?" sorusuna cevap veren Erbaş, PCR'ın bir katsayısı olduğunu ve geni çoğalttığını ifade ederek,

"Mesela ben şuradan bir iz alayım, iki üç gün önce havadan buraya düşen çatıdaki toz partikülünün hangi mantar olduğu çıkar. O zaman burada mantar enfeksiyonu mu var? Hayır. PCR hastalığı değil geni bulur. Gen hastalık mıdır? Hayır. PCR testleri sahte pozitif veriyor. PCR'la virüsleri test edebilirsiniz ama belli bir titreyi geçmesi lazım. Mesela sizin kanınızda mililitrede bin tane olmanız lazım, o virüsü taşımanız için. Ama siz ağzınızda burnunuzda iki tane virüsü tespit edebilirsiniz, o zaten herkeste var. O, sizin hasta olduğunuzu göstermez. Ben sizin yüzünüze öksüreyim, benim ağzımdaki Oytun hücreleri sizin ağzınıza geçer ve sizin dilinizden Oytun hücreleri çıkar. Sen Oytun musun yani?" açıklamasında bulundu.

OYTUN ERBAŞ KORONAVİRÜSÜN BAŞLARINDA NE DEMİŞTİ?

Doç. Dr. Erbaş, koronavirüs sürecinin başında “Virüsün Türkiye’ye gelmesi durumunda hızlı bir yayılım beklemiyorum. Burada gen farkı çok önemli. İki tane makale var bununla ilgili. İnsanların genetik özellikleri farklı olduğu için Asyalıları, beyaz ırkı ve siyah ırkı farklı etkilediği çok net olarak biliniyor. Türkler Asya ırkı ama bize biraz da Akdeniz'den de gen gelmiş. Biz biraz Macaristan, Rumen grubundan da gen almışız. Daha karışık bir gen grubuyuz. Ben Türkiye'nin çok az etkileneceğini düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Erbaş daha sonra, “Koronavirüs Türkiye'de genlerden dolayı salgın yapmaz. Türk geni demedim, Türkiye'de dedim. Bakabilirsiniz. Medya onu öyle yansıttı” demişti.