Gazeteci Sabahattin Önkibar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hastalığı ile ilgili, kendi Youtube sayfasında dikkat çeken bir iddiada bulundu.

MHP lideri Bahçeli’nin hastalığının açıkladığı gibi üst solunum enfeksiyonu olmadığını ileri süren Sabahattin Önkibar, “Bahçeli’nin hastalığının tam adı Kardiyomiyopati” dedi. Bahçeli’nin kalp hastası olduğunu öne süren Önkibar, “‘Kardiyomiyopati ne demek’ diye sorarsanız... Kalp kasları çok zayıf. Kalp, pompa fonksiyonunu yerine getiremiyor. Kan yetirince temizlenemiyor ve ciğerlerde sıvı toplanıyor. Bu hastalığın belirgin özelliği aşırı halsizlik, bellek kaybı ve Allah korusun pıhtı atmaları görülüyor bu tür hastalarda” şeklinde konuştu.

Bahçeli’nin halsizliğinin kamuoyuna da yansıdığını söyleyen Sabahattin Önkibar, Bahçeli’nin hastalığının halk arasında “kalp yetmezliği” olarak bilinen rahatsızlık olduğunu iddia etti.

Devlet Bahçeli’ye ait olduğunu iddia ettiği tahlil sonuçlarına ilişkin de bilgiler de veren Sabahattin Önkibar, “Üç profesör Devlet Bahçeli’nin rahatsızlığıyla ilgileniyor. Özel olarak Bakanlık tarafından görevlendirildiler. Bunlardan bir tanesi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın akrabası. Bu isim Bahçeli’nin çok sevdiği bir isim. Bahçeli özellikle bu ismi istedi. Vallahi bu bilgileri ben ondan almadım” dedi.

Bahçeli’nin hastalığını sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MHP ve İYİ Parti üst yönetiminin bildiğini öne süren Sabahattin Önkibar, Bahçeli’nin, Erdoğan’ın talimatı ile Şehir Hastanesi’ne yönlendirildiğini de ileri sürdü.