Bursa'da Osmangazi ilçesindeki Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir öğrencinin corona virüsü testi pozitif çıktı. Sınıf karantinaya alındı. Samsun'da da yüz yüze eğitimin kapsamlı olarak başlamasının ardından okullarda corona virüs vakaları da görülmeye başladı. İlkadım ilçesindeki Baruthane Ortaokulu'nda 2 öğrenci ile 1 öğretmenin corona virüsü testleri pozitif çıktı. Bunun üzerine okuldaki 240 kişi tedbir amaçlı evlerinde karantinaya alındı.

Bursa’nın merkez ilçesi Osmangazi’de Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir öğrencide corona virüsü tespit edildi. Samsun’dan da bir okulda pozitif vakalar görülmesi nedeniyle uzaktan eğitime geçildi.

TEDBİR AMAÇLI KARANTİNADALAR

Edinilen bilgiye göre, Bursa’da öğrencinin bulunduğu sınıf karantina altına alındı. Okullarda hayata geçirilen corona virüs önlemleri kapsamında sınıftaki mevcudun az olduğu, şu ana kadar öğrencinin temaslı olduğu kişilerde virüse rastlanmadığı öğrenildi.

UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ

Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Baruthane Ortaokulu’nda 2 öğrenci ve 1 öğretmende corona virüsü tespit edildi. Okul kapatılarak tekrar uzaktan eğitime geçilirken 8. sınıfta eğitim alan öğrenci ve idari personel ile öğretmenler olmak üzere toplam 240 kişi tedbir amaçlı evlerinde karantinaya alındı. Okul müdürü Süleyman Çiftçi “Öğretmenimiz hastanede durumu iyi. Öğrencilerimizin de durumu iyi evlerinde bulunuyorlar” açıklamasında bulundu. kaynak sözcü