Milli Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan'ın vefatının 10'uncu yılında, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün yayımladığı mesaj dikkat çekti.

Açıklamada, Oğuzhan Asiltürk için “Milli Görüş Lideri” ifadesi kullanıldı.

Asiltürk’ün açıklamasını haber yapan Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete’de ise “Milli Görüş Lideri” ifadesi yerine “Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Millî Görüş Başkanı Oğuzhan Asiltürk” denildi. Haberde, “Milli Görüş Lideri” sıfatı sadece Erbakan için kullanıldı.

Bir süre önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’la görüşen Oğuzhan Asiltürk’ün mesajındaki şu bölüm de dikkat çekti:

“Erbakan Hoca’mız Millî Görüşçüleri, müminlerin, birbirlerinin kardeşi olduklarına inanan bir topluluk olarak eğitiyordu. Bundan dolayı bizler, kardeşler arasında iyi ilişkiler olmasını arzu ederiz. Siyasi çekişmelerin, toplumda oluşturduğu, olumsuz etkilerden uzak durarak, aramızda, kardeşliğin sağlanmasına ve gelişmesine önem veririz.”

Erbakan’ın etrafındaki insanlar ile çatışmak ve çekişmek yerine onları Hakk’a çağırdığını ifade eden Asiltürk, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bizler de bu yolda yürüyerek, Erbakan Hoca’mızın bizlere emanet olarak bıraktığı, ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’nin, arkasından ‘Yeniden Büyük Türkiye’nin ve sonra da ‘Yeni Bir Dünya’nın kurulması çalışmalarına, Allah’ın izni ve yardımıyla devam edeceğiz. Erbakan Hoca’mızın 1969 yılında başladığı ve her türlü engele rağmen hiç taviz vermeden yürüttüğü, 50 yıllık mücadelesi, önümüzde güzel bir örnek olarak durmaktadır. Yolumuz çok sağlam, düzgün ve doğrudur. Millî Görüşçüler olarak, bu çizgide mücadeleyi, inançla devam ettirmekte kararlıyız.”

ERBAKAN HOCA’NIN YERİ DOLDURULAMAZ ANCAK YOLUNDA YÜRÜNÜR

Milli Görüş lideri  Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın insani ve siyasi anlayışının altında büyük şefkat ve merhamet yattığını vurgulayan Asiltürk, “TBMM’de yaptığı konuşmalarında, bazı milletvekillerinin yerlerinden kendisine saygısızca laf atmalarına karşı, onlara gayet nazik bir şekilde karşılık verirdi. Dünyanın dört bir tarafında yaşayan ve zulme uğrayan, haksızlık gören insanlar, kendisine müracaat ettiklerinde hiç ayırım yapmadan, hepsine sahip çıkardı. Milli Görüşçüler olarak böyle bir liderimiz olmasından dolayı Allah’a şükrediyoruz. Prof. Dr. Necmettin Erbakan gibi üstün niteliklere sahip insanların yeri doldurulamaz, ancak açtığı yolda yürünür” diye konuştu.

HAYATI BOYUNCA HAK VE ADALETİ SAVUNDU

Erbakan Hoca’nın hayatı boyunca hak ve adaleti savunmaktan vazgeçmediğini kaydederek sözlerine devam eden Asiltürk, şunları söyledi: “Erbakan Hoca, ‘Adalet Mülkün Temelidir’ kavramını sıkça kullanırdı. Bugün de çoğunlukla siyasilerin kullandığı bu kavram Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın siyaset dünyasına yerleştirdiği önemli bir kavramdır. Erbakan Hocamız, ahlâki ve manevi değerlere uygun bir düzenin, dünya ve ahret saadetini sağlamanın tek yolu olduğunu, hükümet ortaklıklarında, bizzat uygulayarak göstermiştir. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ hadisini kendine rehber edinmişti. Son nefesine kadar bütün insanlığın kurtuluşu için çalıştı”

MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER ONUN YOLUNDA HİZMET ETMEYE GAYRET EDECEK

Milli Görüş fikrinin Erbakan Hoca’nın kendilerine bıraktığı bir emanet olduğunun altını çizen Asiltürk, “Erbakan Hoca’mız, dünyadan ayrılırken arkasında davasına sahip olacak, bir Milli Görüş topluluğu bırakarak Hakk’ın rahmetine kavuştu. Milli Görüşçüler, onun hatırasına saygı göstererek, çizdiği çizgide yürüyecekler ve onun yaptığı gibi milletimize ve bütün İslam âlemine hizmet etmeye gayret edecekler” dedi.

İNSANLIĞIN  ZULÜM VE BUNALIM İÇİNDE OLDUĞU YILLARDA SİYASETE BAŞLADIK

Asiltürk, insanlığın aşırı derecede bunaldığı ve zulümler içinde kıvrandığı bir dönemde Erbakan Hoca ile siyasi çalışmalara başladıklarını hatırlatarak, “1970 yılında, bundan elli sene önce, zulüm dünyasından kurtulmak ve saadet dünyasına ulaşmak için, Millî Nizam Partisi’ni kurarak siyasi çalışmalara başladık. Erbakan Hoca’mızın yönetiminde, Millî Görüşçülerin kurduğu siyasi partiler, yüklenmiş oldukları bu büyük sorumluluğa uygun olarak, hoşgörülü, birleştirici ve toparlayıcı olmaya azamî gayret ediyorlardı. Zira Erbakan Hoca’mız Millî Görüşçüleri, müminlerin, birbirlerinin kardeşi olduklarına inanan bir topluluk olarak eğitiyordu. Bundan dolayı bizler, kardeşler arasında iyi ilişkiler olmasını arzu ederiz. Siyasi çekişmelerin, toplumda oluşturduğu, olumsuz etkilerden uzak durarak, aramızda, kardeşliğin sağlanmasına ve gelişmesine önem veririz” diye konuştu.

MİLLİ GÖRÜŞ PARTİLERİNDE AHLÂKİ VE MANEVİ DEĞERLERE ÖNEM VE ÖNCELİK VERİLİR

Erbakan Hoca’nın kendilerinden insanların kusurlarını yüzlerine vurmayı değil, onları gidermeyi istediğini belirten Asiltürk, “Erbakan Hoca, bu hizmeti yapmak için, ‘konuşmanıza tenkitle başlamayın, suçlayıcı bir dil kullanmayın, Peygamberimiz (A.S.) insanlara şefkat ve merhametle davranmamızı emrettiği için, Millî Görüşçüler olarak siz de bu emre uyun’ diye tavsiyede bulunurdu. Erbakan Hoca’mızın kurup yönettiği partilerde, başta Erbakan Hoca’mız olmak üzere, parti yöneticileri konuşmalarında ahlâki ve manevi değerlere önem ve öncelik verirlerdi. Dinleyenlerin kalplerine, akıl ve mantıklarına hitap ederlerdi. Bugün de faydalı hizmet yapabilmek için aynı şekilde hareket edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.