Kriz, öğrenciyi de vurdu! Öğrencilerin bursu değişmedi ama yemek fiyatları yine zamlandı! KYK yurdunda sabah kahvaltısı için 6 TL, akşam yemeği için de 13 TL devlet desteği alan öğrenciler, yemek fiyatlarına gelen zamlarla şok yaşadı. Burs fiyatları aynı olmasına rağmen yemek fiyatlarının zamlanması öğrencileri çileden çıkardı.

YÜKSEK FİYATLARDAN ŞİKÂYET EDERKEN YENİ ZAMLAR YAPILDI!

Türkiye’de yaşanan hayat pahalılığı üniversite öğrencilerini de vurdu. KYK yurdunda kalan öğrenciler, zaten küçülen porsiyonlar, yüksek fiyatlarla boğuşurken, yeni zamlarla neye uğradıklarını şaşırdı. KYK yurdunda sabah kahvaltısı için 6 TL, akşam yemeği için de 13 TL devlet desteği alan öğrenciler, yemek fiyatlarının yüksekliğinden şikâyet ederken, yemek çeşitlerine yeni zamların yapılmasıyla irkildi.

BAZI ÇEŞİTLER FİYAT ARTIŞINDAN SONRA VERİLMİYOR

Öte yandan fiyatların fırlamasından dolayı KYK yurtlarında yeni zamlardan sonra bazı çeşitlerin verilmemesi dikkat çekti. Daha önce kahvaltıda verilen simit, poğaça ve tost fiyatların yüksek olmasından dolayı verilmiyor. Bu durum ise öğrencilerin alım gücünün ne kadar düştüğünü de gözler önüne seriyor. 

BURS AYNI AMA YEMEK FİYATLARI SÜREKLİ ARTIYOR

KYK yurdunda kalan öğrenciler, sabah+akşam toplam 19 TL devlet desteği alırken, bir öğrencinin devletten aldığı burs miktarı ise 650 TL. Bursa yeni yılda zam yapılması beklenirken, henüz burs miktarları artmadan yemek fiyatlarının artması pes dedirtti. Eskiden bir öğrenci ana yemek için 9 TL verirken, yeni zamla birlikte 9,5 TL ödemek zorunda. Daha önce pilav, makarna, çorba ve tatlıya 4 TL veren öğrenciler, yeni zamlarla birlikte 4,25 TL verecek.

Kaynak: Milli Gazete /    Bünyamin Güler