Aytunç Erkin, Sözcü'deki bugünkü köşe yazısında Gazeteci-Yazar Serdar Akinan'ın “Hayatımın Haberi” adlı hatırat kitabından bir haberi gündeme getirdi.

Gazeteci-Yazar Serdar Akinan'ın “Hayatımın Haberi” adlı kitabında anlattığı anısında, Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Abu Dabi'de kendisinin boynunu sıktığını iddia etti.

İşte Aytunç Erkin'in dikkat çeken o yazısı;

‘SAĞ KOLUNU BOYNUMA DOLADI'

Tayyip Erdoğan, Endonezya, Tayland, Maldivler, Hindistan sonrası Abu Dabi'de bir basın toplantısı düzenledi. Sözü Serdar Akinan'a bırakalım:

… O basın toplantısında ben ısrarla soru sormak istedim ancak bana söz verilmedi. Erdoğan, toplantı sonrası kapıya yöneldi. Ben de diğer gazetecilerle ayağa kalktım ve kapıya yöneldim. O ise salonun çıkış kapısının ağzında durmuş birileriyle konuşuyordu… Tam onun önünden geçerken bana doğru hamle yaptı ve sol yanıma doğru yaklaştı. “Serdar nasılsın?” dedi. Ben şaşkınlıkla, “İyiyim efendim. Sağ olun” dedim. Öyle ya, Amerika'dan beri hemen hiç konuşmamıştık. Az önce soru yöneltmeme izin vermemiş ve toplantı boyunca da kızgın bakışlarla beni kesmiş, ben ise buna bir anlam verememiştim. Sağ kolunu boynuma doladı ve salonun dışına doğru bir adım attı. Ben de onunla ilerlemeye başladım. Uzaktan bize bakan o an için Erdoğan'ın eğilip kulağıma bir şey söylüyor olduğunu düşünebilirdi…

Erdoğan boynumu sıktı ve "Sen benim ne demek istediğimi iyi anladın!" dedi.
Cihangir’de bir kafede Erdoğan'ın iki adamı ile gergin toplantı...
Erdoğan ile ABD'de nasıl tanıştım; gerilimli ilişkimiz nasıl sonlandı?

‘MEDYANIN HALİ ORDUDAN ÖNEMLİ'

…Sol yanına döndü ve Beşir Atalay'a bakarak “Beşir Hocam bak bu Serdar Akinan. SKY'ın başındaki…” dedi. Beşir Atalay da onun sol yanına geldi ve ağır adımlarla ilerlemeye başladık. Korumalar bir çember yapmıştı etrafımızda. Bir anda koluyla boynumu çok sert bir şekilde sıkmaya başladı. Çok canım yandı o anda ancak sesimi çıkaramadım. “Lan oğlum neden benim aileme küfrettiriyorsun?” dedi. Aşırı öfkeliydi. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, benim ailesine üstelik ekrandan küfrettirdiğimi söylüyor ve oracıkta boğacakmış gibi boynumu sıkıyordu… O geziden sonra bir gün Nuray Mert ile dertleşiyorduk. Nuray o zamanlar YeniŞafak gazetesi çevresine yakındı. Skytürk gerçekten de rahatsızlık yaratıyordu… Nuray bir akşam, “Serdar, ben Mustafa Karaalioğlu ile konuştum. Sen Akif Beki ile buluş. Bunlar senin kötü niyetli olduğunu düşünüyor olabilir. Kendi ağzınla anlat” dedi.

Erdoğan boynumu sıktı ve "Sen benim ne demek istediğimi iyi anladın!" dedi.
Cihangir’de bir kafede Erdoğan'ın iki adamı ile gergin toplantı...
Erdoğan ile ABD'de nasıl tanıştım; gerilimli ilişkimiz nasıl sonlandı?
Avusturya prensesinin evinde ne arıyordum?
Köprüye nasıl bomba koyduk?
PKK kampına nasıl ulaştım?
Cizre MİT binasında o gece neler konuşuldu?
Uzun namlulu silahlarla arabamız niçin tarandı?
Kamyonun içine saklanarak sınırı neden geçtim?
Gizli toplantıda Abdullah Gül’den şaşırtıcı sözler...

Hayatımın Haberi size bambaşka gerçekleri anlatıyor.
Elinizde tuttuğunuz kitap bir gazetecinin 30 yılı aşan meslek yaşamında başından geçen gerçek olaylardan oluşmuştur.

Cinayetlerin, silahlı çatışmaların, işgallerin, öğrenci hareketlerinin, akıl almaz faciaların, devasa eylemlerin ve savaşların haber haline gelip size ulaşması sırasında bir gazetecinin arka planda neler yaşadığına tanıklık edeceksiniz.

Bu kitap; geçmişte yaşanan olaylara ışık tutarken medyanın, siyasetin, diplomasinin, istihbaratın gölgedeki dünyasını anlatıyor.

Hayatımın Haberi