Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zincir marketlerle ilgili söylediği sözleri eleştiren ve  AK Parti  iktidarının kendilerini zor durumda bıraktığını öne süren BİM sahibi ve CEO’su Latif Topbaş’ın da aralarında bulunduğu bazı isimlerle Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin gizli bir toplantı yaptığı iddia edildi.

Odatv’de yer alan haberde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Ramsey’in sahibi BİM’in sahibi ve SİNPAŞ GYO’nun Yönetim Kurulu Başkanı ile bir kahvaltıda bir araya geldi. Kamuoyundan sır gibi saklanan bu toplantıya özellikle katılan BİM sahibi Latif Topbaş’ın katılması dikkatlerden kaçmadı.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fahiş gıda fiyatlarıyla ilgili 5 zincir marketi sorumlu tutarken BİM sahibi Latif Topbaş bu iddiaları sert sözlerle eleştirmişti. BİM’e fahiş fiyatlar nedeniyle soruşturma açılıp ceza verilmişti.

Bu sebeple Latif Topbaş ismini toplantıya katılanlar arasında duyanlar "Erdoğan'ın haberi var mıydı" diye sordu.

ERDOĞAN TOPBAŞ KAVGASINDA NELER YAŞANDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda gıda fiyatlarındaki fahiş artıştan BİM gibi zincir marketleri hedef gösterirken "5 zincir market var. Bunlar bütün ürünü toparlıyor. Bu 5 zincir marketin topladığı ürünle piyasalar altüst oluyor. Zincir marketlerin sınırsız uygulamalarıyla mücadelede Ticaret Bakanlığı gerekli olan her türlü tedbiri alıyor, bunlara gerekli operasyonları yapacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler karşısında BİM sahibi ve CEO’su Latif Topbaş da Perakende noktaları aslında enflasyonun düşmesine sebep olan bir rekabet içerisinde çalışıyorlar. Merkez Bankası verilerine göre perakende sektöründe net kâr marjı 1.6’dan 1.2’ye düşmüş durumda. Eğer burada bu işler yapılıyorsa bu paralar nerede? Böyle bir dünya yok, lütfen bizi töhmet altında bırakmasınlar… Fahiş fiyatla perakendenin bir alakası yok” şeklinde cevap vermişti