Nuray Babacan, Hürriyet'deki bugünkü yazısında sığınmacılar ve ekonomi konsunun iktidar partisinde her gün gündem olduğunu söylerken, bu hafta bu konularla ilgili iki toplantı yapıldığını yazdı. 

EKONOMİ MASAYA YATIRILDI

Babacan, "Zirvede çifte gündem" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Son bir hafta içerisinde iki önemli toplantı yapıldı. Gündemin hızla akan temposunda oldukça az yer bulan bu iki toplantı, iktidar partisinde gerçekleşti. Toplantıların konuları ‘sığınmacılar’ ve ‘ekonomi’ydi.

Toplantılardan biri Beştepe’deydi. Yüksek İstişare Kurulu’nun toplantısında, Türkiye’nin göç yönetimi ve çeşitli statülerde ülkede bulunan yabancılara ilişkin rakamlar paylaşılırken, toplantının konuğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Ağırlıklı konunun sığınmacıların ülkelerine gönüllü ve güvenli şekilde dönmesi olduğunu biliyoruz. Toplantıdaki genel hava, sığınmacıların çoğunluğunun dönmesine olanak yaratmaktan yana esti. Kalanların entegrasyonu daha az ilgi çekti. Konunun, yabancı düşmanlığına dönüşmemesi de temenniler arasında yer aldı.

Diğer toplantıya gelince. Genel Merkez’de genel başkan yardımcıları ve genel başkan danışmanlarından oluşan strateji grubu, bu hafta ekonomiyi masaya yatırdı. Ekonomiyle ilgili talepler dile getirilirken, sorunun çözümü için “Geçim sıkıntısı, fiyat artışları ve enflasyonla mücadele konusunda” öncelikli atılması gereken adımlar ele alındı. İki başat sorun, iktidar partisinde her gün gündem. Sorunların “ortak akıl” oluşturularak çözülmesi, seçime giden yolda en acil başlık gibi."