FETÖ’nün Tahşiye kumpasından 16 ay hapis yatan Mustafa Kaplan’ın sosyal medya hesabı üzerinden yazıkları, Said-i Nursi’nin kurucusu olduğu Nur Cemaati içindeki tartışmayı gün yüzüne çıkardı.

Sırayla anlatalım…

TAHŞİYE OPERASYONU

Nurculuk kökenli Tahşiye grubunun liderliğini, Said Nursi'nin ilk talebesi Hulusi Yahyagil'in talebesi olan, emekli imam Vartolu Mehmet Doğan yapıyor. Tahşiyeciler, dinler arası diyaloğa karşı çıkarken, FETÖ lideri Fethullah Gülen’le de bir çok konuda ayrı düştüler. Bunun üzerine 2009 yılında önce FETÖ’nün kapatılan yayın organları, Zaman gazetesi, Samanyolu TV gibi kanallarda hedef alındılar. Ardından, 22 Ocak 2010 yılında 16 ilde Tahşiyeciler grubuna operasyon yapıldı ve Mehmet Doğan’la birlikte cemaatten 132 kişi gözaltına alındı. Cemaatin lideri 66 yaşındaki Mehmet Doğan 17 ay tutuklu kaldı. Cemaatten birçok isim de aylarca cezaevinde tutuldu.

2014 yılında da Tahşiye kumpasını yapan FETÖ’cülere yönelik operasyon yapıldı. İddianamede Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 32 kişi de şüpheli olarak yer aldı.

TAHŞİYE OPERASYONUNA GEREKÇE OLAN O NURCU KİMDİR

2014 yılının Aralık ayında ölen Said-i Nursi’nin talebesi Abdülkadir Badıllı, Fethullah Gülen ile AKP kavgasının başladığı 17-25 Aralık operasyonları sürecinde iktidar tarafında yer almıştı. Ancak FETÖ’nün Tahşiye kumpasını kurmasında Abdülkadir Badıllı’nın Mehmet Doğan ve Tahşiyeciler hakkında yazdıkları da etkili oldu.

Öyle ki FETÖ firarisi Emrullah (Emre) Uslu, 2014 yılında Tahşiye kumpası operasyonunu savunurken, “Mehmet Doğan'a El Kaideci demek gözaltı nedeniyse ilk önce AKP'yi destekleyen nurcu Abdulkadir Badıllı demiş. Ne iş?” diye tweet atmıştı. Aynı şekilde bir başka FETÖ firarisi Tuncay Opçin de, yine Abdülkadir Badıllı ile Tahşiye kumpasını savunmuştu.

Keza Tahşiye kumpası iddianamesinde de Abdülkadir Badıllı’nın Mehmet Doğan ve Nurcu Tahşiye grubunu hedef alan “ifhamname”si kaynak olarak kabul edilmişti.

Odatv'nin haberine göre, Yani Tahşiye kumpası iddianamesinin en kritik dayanaklarından biri Abdülkadir Badıllı’nın yazdıkları idi.

İşte Emrullah (Emre) Uslu ve Tuncay Opçin’in paylaşımları:


TAHŞİYE KUMPASINDAN HAPİS YATAN MUSTAFA KAPLAN’DAN NUR CEMAATİNE: YENİ 15 TEMMUZ FIRILDAKLARI ÇEVİRİYORLAR

FETÖ’nün Tahşiye kumpasında 16 ay hapis yatan Mustafa Kaplan, sosyal medya hesabından dikkat çeken mesajlar/yazılar paylaşarak AKP’yi destekleyen Nurcuları  çok ağır bir dille eleştirdi.

Said-i Nursi döneminde mevlit diye bir uygulamanın olmadığına dikkat çeken Mustafa Kaplan, “Gladio'nun İstanbul ekibindeki çekirdek kadrodan iki kişinin riyâsetinde bir ekip kalkıyor, 1961 yılında bu mevlide iştirâk ediyor. Üniversite gençleri Üstâd adına motive ediliyor” diye yazarak, Nurcuların Batı merkezli istihbarat örgütleri ile temas halinde olduğunu iddia etti.

Mustafa Kaplan yazısının devamında Nur Cemaati’nin tanınan birçok ismi hakkında da çarpıcı iddialarda bulunarak, “10 sene sonra aynı mevlide genç bir İslâm Enstitüsü talebesi olarak tâ İstanbul'dan gidip katılan Bünyamin Ateş; ‘Mustafa Sungur, Osman Demirci, Mehmet Kırkıncı, Mehmet Fırıncı, Mehmet Kutlular, Nihat Kurtça’ gibi Paralel Nurculuğun ünlü isimlerini orada gördüğünü hatırlıyor. Tabandaki gençler ve avâm coşku içinde hizmet yaptıklarını sanarken; Gladio elemanları hiç dikkat çekmeden gizli buluşmalarını oralarda kotarıyorlardı. Temeli atan Gladio” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kaplan diğer paylaşımlarında ise, AKP’yi destekleyen birçok Nurcu ismin, FETÖ ile işbirliği yaptığını öne sürdü. Mustafa Kaplan’ın Nurcular için dün yazdığı, “FETÖ ile iş tutmamış bir tâne adamınız var mı? Şimdi de samanın altından yeni 15 Temmuz fırıldakları çevirmiyor musunuz?” ifadeleri ise dikkat çekti. Kaplan bu paylaşımlarından sonra da kendisinin hedef alındığını ifade etti.

MURAT ÇETİN: FETÖ’NÜN YEDEK STEPNELERİ İŞ BAŞINDA

Diriliş Postası yazarı Murat Çetin de 13 Aralık tarihli yazısında Nurcuları hedef alarak, “Terör örgütü FETÖ tarafından ‘Tahşiye’ kumpası gerçekleştirildiğinde, Abdülkadir Badıllı’nın yazdığı ‘İfhamname’, masum insanların karşısına ‘iddianame’ olarak çıkmıştı” ifadelerini kullandı. “Bugün de aynı ‘ifhamname’yi, bazı besleme FETÖ’cüler, ‘ihbarname’ olarak kullanıp, yeni bir ‘iddianame’ oluşturmanın peşindeler” diyerek Nurcuları eleştirdi.

Murat Çetin, 14 Aralık tarihinde yaptığı sosyal medya paylaşımda da yine Nur Cemaatini sert bir dille eleştirdi.

“Merhum Abdulkadir Badıllı’nın yazdığı ‘İfhamname’, ‘Tahşiye kumpası’nda FETÖ’cüler tarafından ‘ana kaynak’ yapılarak, iddianameye çevrilmişti. Geride bıraktığı yedek stepnelerin, ifhamname’nin kırıntıları ile yazılan şerhlere reddiye yazmaya çalışmaları; ‘Nurculuk’ denilen hareketin, doğru dürüst adam yetiştiremediğinin kanıtıdır” diye yazan Murat Çetin, Nurcular için “‘FETÖ ile alakamız yoktur’ diyorsunuz. Fakat hala aynı ağızla konuşup, zamanında yaptığınız işbirlikçi iftiralarınıza devam ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İşte Mustafa Kaplan ve Murat Çetin’in paylaşımları: