AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, FETÖ açıklamasıyla bir kez daha kendini rezil etti. Kurtulmuş, dün akşam katıldığı Habertürk TV canlı yayınında, ilahiyatçılara yaptığı FETÖ eleştirisi yanı sıra, FETÖ ile uzun yıllar iç içe geçen, kol kola yürüyen ve daha sonra “kandırıldık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ‘paralel yapı diye herkesi uyardığını’ söyledi. Kurtulmuş, FETÖ’nün halen siyasette gölgeleri olabileceğini belirterek, “FETÖ ile en güçlü mücadeleyi veren kadro bu kadrodur.” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de Hülya Hökenek ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını cevap verdi. Kurtulmuş, Türkiye'de gerçekleşen darbelerin hemen hepsinin arkasında dış bağlantılar olduğunu ifade ederek, şahsi kanaatinin Fethullah Gülen'i ABD’nin asla iade etmeyeceğini söyledi.

 

HERKES SAMİMİYETLE ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNMELİ

FETÖ ile mücadele konusunda ilahiyatçılara da tepki gösteren Numan Kurtulmuş, “Yüzde 95'i müslüman olan milletten bahsediyoruz. Çok rahatlıkla bunun üzerinden insanları kanalize edebilmiş, kandırabilmiş yapıdan bahsediyoruz. İcraatlarını yaparken tamamıyla seküler davranabiliyor, her şey mübah, bütün tehlike burada. Herkes samimiyetle şapkasını önüne koyarak düşünmesi lazım. Devlet ele geçirilecek bir yer değil; hizmet edilecek bir yerdir. Diyanet'e çok iş düşüyor. Biz yeni müslüman olmuş değiliz. Yalan söyleyerek kendisini gizleyebilmeyi, kendisinden olanlarla, olmayanlara göre başka bir hukuk geliştirmeyi hangi kitaptan alıyorlar? FETÖ geçmişte 'Cebrail gelse falanca yere oy verin' dese 'kovarım' onu' derken neredeydi bizim ilahiyat camiamız? Karşı çıkanlar da oldu ama topyekûn olmadı.” diye konuştu.

FETÖ İLE EN GÜÇLÜ MÜCADELEYİ VEREN BU KADRODUR

FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin eleştirilere ilişkin de konuşan AK Partili Numan Kurtulmuş konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Siyasi ayak eleştirisi dendiği zaman hodri meydan! FETÖ ile en güçlü mücadeleyi veren kadro bu kadrodur. Sayın Cumhurbaşkanımız paralel yapı diye herkesi uyarıyordu. Yurt dışında dost ve kardeş ülkelere gittiğinde 'Bunlara dikkat edin' diyordu. Bu kadar yıl dal budak sarmış olan örgütten bahsediyoruz.

SİYASETTE GÖLGELERİ OLABİLİR, ÜZERİNE GİDİLİP ÇIKARILABİLİR

Bütün kurumların içinde olabileceği gibi tabii ki siyasetin içinde de olabilir. Türkiye'de bu kadar parti var. Hemen hemen her başbakanla yakın ilişki içerisinde oldukları, temas kurdukları, iktidara gelen bütün bakanların faaliyetlerinde yer almak gibi aşırı gayret içinde oldukları bulunuyor. Böyle bir yapının siyasette hala gölgesi var mı? Olabilir, bunun da üzerine gidip, çıkarılabilir. Somut olaylardan konuşuyorsak bu iş yargının işidir.”