Temeli 1956’da ünlü siyasetçi merhum Necmettin Erbakan tarafından atılan Bayrampaşa’daki Pancar Motor Fabrikası’nın arazisine, 77 milyon 222 bin TL’ye “Millet Bahçesi” yapılacak. 44 bin 270 metrekarelik arazi üzerine kurulacak olan “Millet Bahçesi” içinde kıraathane, kütüphane-müze, mescit, yeraltı otoparkı ve biyolojik gölet, oturma grupları ve gezinti alanları yer alacak.

Milletin geçim sıkıntısı çektiği bir dönemde TOKİ, İstanbul Bayrampaşa’da 77 milyon 222 bin TL’ye “Millet Bahçesi” yaptıracak. TOKİ’nin 22 Şubat 2022 tarihinde, “Bayrampaşa İlçesi Sağmalcılar Mahallesi(Kartaltepe Mevkii) Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi”  adı altında açtığı ihalenin sözleşmesi imzalandı.

İhaleyi, merkezi Gaziantep’te bulunan Kurumsal Yapı Petrol Tekstil İthalat İhracat San. Ve Tic. A.Ş., 77 milyon 222 bin 222 TL’ye üstlendi. Şirket Ali Hasan Doğan ve İbrahim Doğan’a ait. 2006 yılında kurulan şirkette Hasan Doğan büyük hissedar ve yönetim kurulu başkanı olarak bulunuyor. 

İhale şartnamesine göre 44 bin 270 metrekarelik arazi üzerinde yapılacak olan inşaat işleri 500 günde tamamlanacak.

Odatv'de yeralan habere göre, Söz konusu ihalenin altyapı uygulama raporu Türk Mühendislik Müşavirlik ve Müteahhitlik A.Ş.(TÜMAŞ) tarafından hazırlandı. İhale dosyası içerisinde yer alan uygulama raporunda işin kapsamı şöyle tanımlanıyor:

“İstanbul’da TOKİ tarafından inşa edilecek Millet Bahçesi arazisinin yol, içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve temel drenaj şebekelerinin projelendirilmesi işi her türlü altyapı mühendislik hizmetlerini kapsamakta olup yapılacak işler ana hatları ile aşağıda belirtilmiştir.”