TELE1’de yayınlanan 5. Boyut programında Merdan Yanardağ’ın konuğu olan eski Devlet Bakanı Namık Kemal Zeybek, AKP kurulmadan önce ABD’li bir müsteşarın kendisine AKP’yi tarif ederek yeni kurulacak bir partinin başarılı olup olmayacağını sorduğunu söyledi.

Namık Kemal Zeybek açıkladı: AKP kurulmadan önce ABD Müsteşarı bana fikrimi sordu

TELE1’de yayınlanan 5. Boyut programında Merdan Yanardağ’ın konuğu olan eski Devlet Bakanı Namık Kemal Zeybek, AKP kurulmadan önce ABD’li bir müsteşarın kendisine AKP’yi tarif ederek yeni kurulacak bir partinin başarılı olup olmayacağını sorduğunu söyledi.

TELE1’de yayınlanan 5. Boyut programının bugünkü konukları eski Devlet Bakanı Namık Kemal Zeybek, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu oldu. Eski Devlet Bakanı Namık Kemal Zeybek, AKP kurulmadan önce ABD’li bir müsteşarın kendisine AKP’yi tarif ederek başarılı olup olmayacağını sorduğunu söyledi.

Zeybek şu ifadeleri kullandı:

“Kendilerini devleti, rejimi ve cumhuriyeti korumakla görevli sayan bir ordu vardı. Bunlara zinde güçler deniliyordu. Bugünkü iktidar “Biz ne kadar oy alırsak alalım zinde güçler bizi iktidarda bırakmıyorlar. Öyleyse dışardan destek bulmalıyız” anlayışıyla Amerika’ya kucaklarını açtılar. Bana, Ankara’da gelen bir  ABD müsteşarının söylediği şuydu ‘Anavatan Partisi gibi bir parti kurulsa muhafazakarların öncülüğünde milliyetçilerin ve liberallerin katılımıyla bir parti kurulsa sizce başarılı olur mu?’ dedi.”