Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Rusya'nın işgal ettiği  Ukrayna'ya gitmiş ve burada eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile röportaj yapmak için Ukrayna askeri üniformasını giyerek fotoğraf çektirerek sosyal medyada yayınlamıştı.

Nagehan Alçı fotoğrafın içeriğinin eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'yla bir röportaj olduğunu söylerken; söz konusu fotoğraf sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğrafları arasında kendisine yer buldu.

FİLİSTİN BAYRAĞI İLE GÖRMEK İSTERDİK

Fotoğraf nedeniyle Nagehan Alçı'ya birçok eleştiriye yöneltilirken; bir tepki de Habertürk'te birlikte çalıştığı çalışma arkadaşı  Mehmet Akif Ersoy'dan geldi. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mehmet Akif Ersoy, "Gazetecilik madem müsaade ediyor(!)arkadaşlarımızı da zamanında Irak kamuflajı veya Filistin bayrağıyla görmek isterdik." açıklamasında bulundu.

Mehmet Akif Ersoy şunları yazdı:

"İnsan şimdi Grup Yorum’dan, bağımsızlık mücadelesi veren Ukrayna halkı için de “Defol Rusya!” şarkısı bekliyor.
“Felluce” kıvamında bir “  Kiev” marşı da olur.
Gazetecilik madem müsaade ediyor(!)arkadaşlarımızı da zamanında Irak kamuflajı veya Filistin bayrağıyla görmek isterdik."
NE OLMUŞTU? 

Nagehan Alçı, söz konusu eleştirilerin ardından kamuflajı üşüdüğü için giydiğini söylemiş, ''Poroşenko ile röportaja gittiğimizde saat beş buçuktu. Hava karardıktan sonra otele dönmek çok riskli olacağı için epey gergindik ve Poroşenko ısrarla dışarıda röportaj vermek istiyordu. Ancak termometre eksi 10 dereceyi gösteriyordu. Ben titremekten konuşamaz hale gelince içeriden termal içlikli bir üniforma getirdiler. Kıyafetimin hikayesi budur.

Röportaj bitince hemen çıkardım ve benim eksi 10 derecede kesinlikle yeterli olmayan montumu giyip oradan ayrıldım. Şunu da not olarak düşeyim: Bir gazeteci olarak haberlerimi ve röportajlarımı objektif yaparım ama ben bu işgal ve istila karşısında asla tarafsız değilim. Tüm kalbimle vatan savunması yapan Ukrayna halkının yanındayım. Ben bugün otobüsümüz Kiev’den ayrılırken kızını bana emanet edip gözyaşları içinde boynuma sarılan annenin yanındayım'' ifadelerini kullanmıştı.
 PAYLAŞ