Gazeteci yazar İsmail Saymaz dün kaleme aldığı köşe yazısının bir bölümünde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a göre kendisine Twitter’dan saldıran AK Troll ‘Cumhur Frankfurt’ hesabının sahibinin AK Parti Genel Merkezi’nde olduğunu ileri sürmüştü. Saymaz iddiasını ise Şentop’a yakın ismini vermediği kaynağına dayandırmıştı.

İsmail Saymaz bugünkü yazısının bir bölümünde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un söz konusu yazıya Meclis Basın Müşavirliği aracılığıyla itiraz ettiğini belirtti. Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un cevabına yer veren Halk TV yazarı İsmail Saymaz, “Şentop'un bu yaklaşımının Sedat Peker'den 10 bin dolar alan milletvekili iddiasından ötürü çatıştığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tavrından ne farkı var? O günlerde, TBMM'yi ve milletvekillerini zan altında bırakmakla suçladığı Soylu, bir AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesini kastettiği halde isim vermemişti. Şentop da şimdi ak-trolün sahibini açıklamayarak, faili belirsizleştiriyor. Sayın Şentop, söyler misiniz... 'Cumhur Frankfurt'un sahibi muhalefetten olsa böyle mi davranırdınız?” diye sordu.


İsmail Saymaz'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“TBMM Başkanı Şentop'tan itiraz var ama...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun tutuklanmasından sonra sosyal medyada kendisini hedef alan 'Cumhur Frankfurt' adlı ak-trolü kastederek, "Ankara küçük yer. Kimin kimin adamı, kimin sahibi olduğunu biliyor" demişti. Ben de Şentop'un yakın çevresinden bir isme "Ak-trolün sahibi kimdir?" diye sormuştum. "Sahipleri AK Parti Genel Merkezinde" demişti.

Dün bu görüşmeyi köşeme taşıdım.

Şentop, Meclis Basın Müşavirliği aracılığıyla yazıma itiraz etti.

Yanıtta şöyle deniyor:

“Yazınızda Şentop'un yakın çevresinden biri ile görüştüğünüzü belirterek, Başkan'ın 'Sahipleri AK Parti Genel Merkezinde' dediğine yer vermektesiniz. Şentop, 20 Nisan'da 'Partide tartışma var mı?' sorusuna 'Öyle bir şey yok. Bunlar parti içerisinden değil' cevabını vermiştir. Başkanımızın kendi ağzından çıkmış beyanı varken, yakın çevresinden diye tanıtan kişilerin aksi yöndeki beyanlarına itibar edilmemesi gerekir. Şentop'un görüşü açık ve nettir. Bundan farklı bir görüş ileri süren yakın çevresinden bir kişi olamaz.”

Müşavirlik görevlilerinden Şentop'a şu soruyu yöneltmelerini istedim:

"Parti içerisinden değilse hükümet içerisinden mi?"

Şentop, şu yanıtı verdi:

"AK Parti'den değil' ifadesi, hükümetten de değil anlamını içeriyor."

Şentop'un yanıt hakkına saygı duymakla birlikte ikna olmadığımı ifade etmek isterim. Cumhur Frankfurt adlı ak-trolün, sıfatı üstünde, kendisi AK Partili olduğuna göre sahibi de aynı partiden, hükümetten ya da Beştepe'den olması gerekmez mi? Sahibinin muhalefetten olma ihtimali var mı? Bu gülünç olmaz mı?

Kaldı ki Şentop "Suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenler" ifadesini kullanırken, herhalde Gelecek ve DEVA Partisi'ni kastetmiş olamaz. Zaten Şentop, sahibini tanıdığına göre uzakta değil, çok yakında aranmalı.

Şentop'un bu yaklaşımının Sedat Peker'den 10 bin dolar alan milletvekili iddiasından ötürü çatıştığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tavrından ne farkı var?

O günlerde, TBMM'yi ve milletvekillerini zan altında bırakmakla suçladığı Soylu, bir AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesini kastettiği halde isim vermemişti. Şentop da şimdi ak-trolün sahibini açıklamayarak, faili belirsizleştiriyor.

Sayın Şentop, söyler misiniz...

'Cumhur Frankfurt'un sahibi muhalefetten olsa böyle mi davranırdınız?”