Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5'te Bilali Yıldırım'ın 'Buyrun Başlıyoruz' programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Değerlendirmelerinde AK Parti dönemindeki yozlaşmaya dikkat çeken Kurdaş, zina başta olmak üzere kumar ve İslam'a aykırı birtakım alışkanlıkların normalleştiğini dile getirdi.

Özellikle Türkiye futbol liginin koronavirüs salgınına rağmen tekrardan başlamasına tepki gösteren Kurdaş, bahis üzerinden evde kumar alışkanlığının yaygınlaştırıldığını ifade etti.

AK Parti iktidarında CHP ve sol iktidarlarının yapmaya cesaret edemeyeceği bozulmaların yaşandığını belirten Kurdaş, yaşanan manevi bozulmanın ailelerin geleceğini tehdit ettiğini söyledi.

"SOL ZİHNİYETİNİN YAPAMAYACAĞI TAHRİBATI AK PARTİ YAPMIŞTIR"

AK Parti üzerinden yaşanan yozlaşmalara dair tepkisi sürdüren Kurdaş, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Evde kumar meselesi AK Parti iktidarının hiçbir sol zihniyetinin yapamayacağı tahribatlardan birisi olarak hanesine yazılmıştır. Basit şeyler değil mesela zinayı suç olmaktan çıkartmak meselesi hiçbir CHP veya sol parti ya da herhangi bir sağ parti iktidarına nasip olmamıştır. Ama AK Parti iktidarı zinayı suç olmaktan çıkacak süreci başlamıştır. Aynı şekli birtakım sapkınlıklar ile ilgili bu ülkede derneklerin vakıfların kurulması ile ilgili Avrupa Birliği normlarını bu ülkeye taşımak ve bunlara müsaade etmek ile ilgili İstanbul Sözleşmesi'ni kast etmiyorum ikincilik kademedir, süreci hiçbir sol parti yapmamıştır AK Parti yapmıştır. Aynı şekil İstanbul Sözleşmesi'ni defaten konuştuk ne CHP ne SHP ne DSP ne ANAP ne de Doğru Yol Partisi Demirel anlayışı getirmemiştir ama AK Parti iktidarı İstanbul Sözleşmesi'ni bu ülkenin kodları haline getirmiştir. Mevzuat müfredatı haline getirmiştir. Tam anlaşılsın diye söylüyorum bu ülkenin artık anayasasını ve yasalarının müfredatı olmuştur. Bu da AK Parti iktidarı döneminde olmuştur."