Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Akit TV'de gerçekleştirilen Derin Kutu programına katıldı. Yeni Akit'in  Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu hakkında yaptığı hadsiz haberi canlı yayında hatırlatan Mustafa Kurdaş, "Böyle bir haber yapmak rezilliktir. Bu ne gazetecilik ne de başka bir şeydir. " dedi.

"MESELE SİSTEM! FAİZ NASTA KUMAR DEĞİL Mİ?"

Programda  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'nas' çıkışına değinen Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Kurdaş, "Doların yükselişi, zamlar meselesi vs. Bunların aslında ne nasla ilgisi var, ne de başka bir şeyle. Nas faiz için varsa, Milli Piyango için de var. Futbol takımlarının arkasında da kumar reklamı var. TRT'de kumar reklamında da var. Nas varsa her yerde var. Faizle ilgili nas var diyorsanız, kumarla ilgili de nas var. Bunlar izah değil. Önemli olan bir şekilde üretim yapmaktır. Hükümet yeni ekonomi modeli açıkladı. İstihdam, üretim, ihracat diyor. Çok güzel bir şey. Ama üretim deniliyorsa paranın bankaya yatmaması lazım. Bankaya para yatırılmasını döviz kuru desteğiyle teşvik ediyoruz. Mesele sistem, düzen meselesi. Kapitalizmin düzeni bellidir. Para varsa zenginler paylaşır, para yoksa derdi, sıkıntıyı, sorumluluğu fakirler paylaşır. Çok basit düzen bu. Yüksek tansiyon, aspirinle falan iyileşmez. Memura, asgari ücretliye, emekliye yapılan zamlar ateşi söndürür ama, koz duruyor. Ekonomik bir sıkıntı var. Önemli olan kozu söndürmektir. Kozu söndürmek için; sistem ve düzen için çözüm aramalıyız. Faizci, kapitalist düzeni ister abdestli  AK Parti, isterse CHP yapıyor olsun. Kimin yaptığı önemli değil. Her ikisi de zulümdür. O yüzden 19 yıldır bir sefer bile denk bütçe yapılamıyor. Temel sorunlar çözülmedikçe ekonomideki sorunlar daha da büyüyecek" ifadelerini kullandı.

ERBAKAN HOCA DENK BÜTÇE YAPTI, KUMARI YASAKLADI

Programa katılan eski AKP Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, Milli Piyango'yu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkarmadığını savundu. Metiner,'in, "Erbakan hoca faizi kaldırabildi mi?" sorusuna Mustafa Kurdaş, "Denk bütçe yaptı, kumarı da yasakladı. Erbakan Hoca Türkiye'de kumarı kaldırdı. Gazinoları da kapattı. Bunu da benden iyi biliyorsun. O şartlarda kaldırdı. 19 yılda değil. Koalisyon hükümeti sırasında kumarı kaldırdı. Bu kadar da yanlışları savunmak için çukura düşmeyin. " dedi.

KURDAŞ CANLI YAYINDA AKİT'İN REZİLLİĞİNİ İFŞA ETTİ

Programda Yeni Akit'in Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hakkında "Yaş geldi 80'e hala tilkilik peşinde" şeklindeki hadsiz haberini cep telefonu üzerinden canlı yayında gösteren Kurdaş, "Bu haber Akit tarafından bugün atılmış. Burada Karamollaoğlu'nun fotoğrafı var. Haber Saadet Partisiyle, Temel Karamollaoğlu ile alakası olmadığı halde, böyle bir algı yapıyorlar. Böyle bir haber yapmak rezilliktir. Gazete yönetimi mutlaka uyarmalıdır. Bu ne gazetecilik ne de başka bir şeydir. " diye konuştu.

SİYASİ PARTİLER DE DOĞAR YAŞAR VE ÖLÜR

Washington Yakın Doğu Politikası Enstitüsü’nde çalışan Türk uzman Soner Çağaptay'ın yazdığı bir makalede  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik kullandığı ifadelere ilişkin gelen soruya Mustafa Kurdaş, "Sadece  AK Parti değil, iktidarıyla muhalefetiyle toplumun bütün kesimlerine gelen bir hakarettir. Asla kabul edilemez. Bu millet kendi istikametini çizebilir. Kimse öyle planlara girmemelidir. Girenlerin hadleri bildirilmelidir. Biliyorsunuz bir ara İstanbul Sözleşmesi maskeleriyle geldiler fotoğraf çektirdiler gittiler. ABD Büyükelçiliği LGBT bayrakları astı. Her türlü bu toplumu bir birine düşürecek, müdahale edecek davranışların hiç biri doğru değil. Bu milletin muhalefeti de iktidarı da ne yapacağını bilir. Ama bu millet kendi rotasını istikametini çizebilir. Mandacı anlayışı empoze etme çabasıdır. İktidarlar ömür boyu değildir. Sonsuz mutlak bir iktidar yok. Siyasi partiler de doğar yaşar ve ölür. İktidara da gelebilir, muhalefete de. 20 yıl iktidar da olabilir. Türkiye tarihi böyle örneklerle doludur. Bu millete herkesin inanıyor olması lazım. Başta devlet olmak üzere kimsenin algı yönetimine yönelmemesi gerekir. " ifadelerini kullandı.