Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5'te gazeteci Bilali Yıldırım'ın sunduğu 'Buyurun Başlıyoruz' programında FETÖ konusuna dair konuştu.

İktidarın FETÖ konusunda hedef şaşırtma hamlesinde bulunduğunu söyleyen Kurdaş, FETÖ konusuna dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Kurdaş, "Eğer siyasetin içerisindeki kutu açılırsa yani FETÖ bakımından siyasetin kutusu açılırsa bunun içerisinden AK Parti çıkacaktır. Çünkü paralel devletin iktidarı, AK Parti iktidarıdır" ifadelerini kullandı.

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş'ın ifade ettiği sözleri şu şöyle:

Devletin içerisinde devlet kurulurken sivillerin ve siyasetin imzasıyla, onaylarıyla, rızasıyla kuruluyor bir taraftan. Askerin içerisindeki her çalışma da aslında kısmen siyasetin içerisindedir. Zaten işte bürokrasideki adalet mekanizmasındaki bakan imzalarıyla hatta bakanlar kurulu imzalarıyla bizzat Başbakan ve Cumhurbaşkanı imzalarıyla yapılan atamalar var. Yurt dışındaki kimi isimler ya da içerideki kimi isimler Başbakan ve Cumhurbaşkanı imzalarını taşıyorsa demek ki bu paralel devlet kurulurken o imzalar da çok önemlidir. Ve siyasetin yeri vardı.
Şimdi bence bir hedef şaşırtma var. Şun an iktidar hedef şaşırtıyor ve muhalefeti işaret ediyor ki 'Muhalefet sussun, itiraz etmesin' anlamında konuşuyor. Eğer siyasetin içerisindeki kutu açılırsa yani FETÖ bakımından siyasetin kutusu açılırsa bunun içerisinden AK Parti çıkacaktır. Çünkü paralel devletin iktidarı, AK Parti iktidarıdır. Paralel devlet ya da FETÖ evet 30-40 yıldır Milli Görüş ve Erbakan Hoca hariç herkes destek vermiştir falan denir. Bunu herkes söylüyor zaten. Milli Görüş ve Erbakan Hoca hariç herkes destek vermiştir FETÖ'ye ama malum olduğu üzere güçlenme süreci palazlanma dönemi her makamda her mevkide sözü edilir dönemi FETÖ'nün AK Parti'yle aslında bir bütünlük haline neredeyse gelmiş olmasıydı. Ne zamana kadar? 2010 yılına kadar. Şimdi sekiz yıl siz yönetimi birçok yerde doğrudan doğruya bu yapıya emanet ediyorsunuz ve o yapıyı aslında sürekli güçlendiriyorsunuz.