Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, gündeme dair değerlendirmeler yaptığı TV5'teki 'Buyurun Başlıyoruz' programında Bilali Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.

İstanbul'un Fethi'nin 569'uncu kutlamaları üzerinden iktidarın  2023 ve 2053 söylemelerine değinen Kurdaş, İstanbul'un Fethi'nin siyaseti birleştirmediğini dile getirdi.

"İSLAM BİRLİĞİ DİYE BİR DEDİNİZ YOKSA..."

Kurdaş, İstanbul'un Fethi üzerinden AKP'nin söylem ve politikalarını şu şekilde eleştirdi:

"İstanbul'un Fethi'yle ilgili gündem bakımından belirili spekülasyonlar var. İstanbul'un Fethi'ni konuşuyorsunuz diğer taraftan İstanbul'un Fethi'nin gereği olan olan devlet ve hükümet politikalarını hiçbir şekilde göremiyoruz. İstanbul'un Fethi'ni Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri, Avrupalılarla beraber İstanbul'u fethetmedi ya da Amerika veya Rusya ile birlikte fethetmedi; milletiyle birlikte fethetti, kendine inananlar birlikte fethetti. Şimdi bakıyorsunuz, İstanbul'un Fethi diyorsunuz, bunun üzerine de 2053 tarihini ön görüyorsunuz ama bütün dış politikalarını NATO ile birlikte, Amerika ile birlikte, Avrupa ile birlikte ve kapitalistçe yapıyorsunuz. İşte siz burada 2053 vizyonu üzerinden İstanbul'u nasıl fethedebilirsiniz? Ancak İstanbul'un Fethi manasını İslam Birliği'ni kurmakla yeniden belki merkeze alabilirsiniz. Yeniden İslam Birliği kurayım diye bir derdiniz var mı? Yok... İstanbul'un Fethi 'millet bahçesi' açmakla değil, İstanbul'un Fethi İslam Birliği'ni kurmakla olur."

" BAKAN ÇAVUŞOĞLU, ABDULHAMİT HAN'A KUMPAS KURAN SİYONİST THEODOR HERZL'IN MEZARINA ZİYARET ETTİ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nın İsrail ziyaretine dikkat çeken Kurdaş, şu ifadeleri kullandı: 

"Theodor Herzl'in mozalesine çelenk koyuyor, saygı duruşunda bulunuyor. Türkiye'nin aşması gereken konu budur. Şu görüntüler AKP iktidarının niçin var olduğunu ortaya koyuyor. Niçin istikrarlar bu yanlış politikaları yürüttüğünü, bugün Erdoğan'ın İsrail ile niçin normalleşmek zorunda kaldığını gösteriyor. Bakınız bu bir mecburiyeti gösteriyor aynı zamanda. Siz şimdi İsrail ile normalleşiyorsunuz ya, bu görüntülerde İsrail, 'geleceksiniz buraya tıpış tıpış Theodor Herzl'e hürmetinizi göstereceksiniz' diyor. Bu ritüelin ötesinde başka anlamlar taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Osmanlı'yı yıkan, Sultan Abdulhamit Han aleyhine olmadık kumpaslar kuran Siyonizm'in babası Theodor Herzl'in mezarına ziyaret yapıyor. Bir taraftan Erbakan Hoca'nın ismini kullanacaksınız bir taraftan Abdulhamit diyeceksiniz, öteki taraftan da Theodor Herzl'in mozelesine çelenk koyacaksınız. Bu kabul edilir bir şey değil... AKP'liler, 'Erbakan 11 ay iktidarda kaldı yaptırmadılar' diyor. Peki size ne yaptırıyorlar: kuşaklık mı?"

"6'LI MASA 'SOMUT ADIMLAR ATILACAK' MESAJI VERDİ"

6 muhalefet liderin dördüncü toplantısını değerlendiren Kurdaş, şu ifadelere yer verdi: 

"6'lı Masa'nın liderleri, bir aylık aralıklarla bir araya gelerek 'biz birlikte olmaya devam edeceğiz' mesajı veriyor. Diğer toplantıda olduğu gibi bu toplantıda bir metin yayımlandı. Bazı tartışmalar ve eleştiriler gelse de şunu gördüm: önümüzdeki günlerde 'daha somut açıklamalar gelecek' diye mesajlar veriliyor. Bu aslında şu anlama geliyor: 'toplum bizden çok şey bekliyor, biz somut açıklamalara hazırlanıyoruz'. Verilen mesajların birisi de 'Biz umudu daha da yeşerteceğiz'. Şuan bu millet büyük sıkıntılarla başbaşa. 6 liderin son toplantısından sonra somut adımlar atılacağı mesajları verildi. Ama bazı konularda verilen mesajları isabetli görmüyorum. Avrupa Birliği ile ilgili verilen mesajlar var. Ben bunu çok gerekli görmüyorum. Önemli olan muhalefetin çok güçlü projelerle beklentilere cevap vermesidir. Özellikle de ekonomiyle ilgili başlıkta buna ihtiyaç var. O bakımdan Avrupa Birliği üzerine verilen mesajları isabetli görmüyorum."