Mart ayı bütçesinde 43,7 milyar lira açık olduğunu söyleyen vergi uzmanı Dr. Ozan BİNGÖL  akaryakıta yapılan zamlara dikkati çekti. Bingöl, “Musluktan petrol aksa bizim ülkede benzin 2.97’den, motorin 2,41’den aşağı satılamaz. Vergi sabit çünkü” ifadelerini kullandı.

Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’a konuşan Bingöl, bütçedeki açığı kapatmak için devletin önünde borçlanma, para basma ve vergi toplama seçeneklerinin bulunduğunu belirtti. 2020 yılında akaryakıta iki defa ÖTV zammı yapıldığını dile getiren Bingöl, “Musluktan petrol aksa bizim ülkede benzin 2,97’den, motorin 2,41’den aşağı satılamaz. Vergi sabit çünkü. Litrede sabit ÖTV var, ÖTV’nin de KDV si var. Petrol her yerde bir kuruş olsun 2,97’den aşağıya satılamıyor” diye konuştu.

“PARA BASARKEN DE, HARCARKEN DE ŞEFFAF OLALIM”

“Bu dönem zarara ortak olma dönemidir” diyen Bingöl, devletin salgın dolayısıyla işini kaybeden herkese koşulsuz yardımda bulunması gerektiğinin altını çizerek, şeffaflığa vurgu yaptı.

Bingöl, “Para basarken de, harcarken de şeffaf olalım. Çünkü para basmanın maliyetini yine bizler, 83 milyon vatandaş enflasyon maliyeti olarak ödeyecek. Aslında yine alt gelir ödeyecek. Çünkü üst gelir grubunun gayrimenkulü, elindeki dövizi değerlenecek. Yine tasarruf imkanı olmayan, marjinal tüketim eğilimi daha yüksek alt gelir grubu ve bir nebze orta gelir grubu bundan zarar görecek. Ama o vatandaşa şimdi para basıp cebine koyalım ki, evde kaldığı sürece ekmeğini, aşını, çocuğunun bezini, mamasını düşünmesin” dedi.TARAFSIZ HABER AJANSI