Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasının ana akım ve yandaş medya tarafından haberleştirilmemesiyle ilgili, “Talimatı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan beklemiyorlardı. Başında Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın bulunduğu Sabah’tan bekliyorlardı. Haber gelmedi” ifadesini kullandı.

Murat Yetkin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanığı’ndan istifasıyla ilgili ‘Albayrak olayıyla açığa çıkan skandallar zinciri’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yetkin, söz konusu istifanın ana akım ve yandaş medya tarafından haberleştirilmemesiyle ilgili, “Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin cefakâr yazı işleri elemanları gece yarılarına kadar, yazıp hazır ettikleri haberlerin yayınlanıp yayınlanmayacağı talimatını beklediler başlarındakilerden. Haber gelmedi. Talimatı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan beklemiyorlardı. Başında Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın bulunduğu Sabah’tan bekliyorlardı. Haber gelmedi. Sabah gibi Hürriyet, Milliyet, Yeni Şafak gibi gazeteler, dünyanın her ülkesinde manşet olacak bu haberi vermediler. İnternet sitelerinde de vermediler” ifadelerini kullandı.

Yetkin, “Vergilerimizle ayakta duran kamu yayıncısı TRT gibi NTV, CNN Türk izleyicileri de Albayrak istifasını, istifadan 21 saat sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın toplantısı yayınında duydu. Medya adına utanç verici bir gündü” hatırlatmasını yaptı.

“ERDOĞAN İKTİDARININ 27 SAAT SÖYLEYECEK SÖZ BULAMAYACAK KADAR SARSILDIĞINI GÖSTERİYORDU”

Yetkin, Beştepe’nin kriz yönetimiyle ilgili, “Erdoğan’ın damadının sosyal medya üzerinden gelen bu istifasını, istifa bile diyemeden İletişim Başkanlığı yoluyla kabulü 27 Saat aldı. Ülkenin ciddi bir mali kriz içinde olduğu sırada Hazine ve Maliyenin emanet edildiği, üstelik bir aile üyesinin gidişi üzerine Erdoğan iktidarının 27 saat söyleyecek bir söz bulamayacak kadar sarsıldığını gösteriyordu” değerlendirmesini yaptı.

“AİLE DUVARINDA BÜYÜK BİR SİYASİ GEDİK AÇILDI…”

“Skandallar zincirinin devamı gelebilir” diyen Yetkin, şöyle devam etti:

“Çünkü böyle durumlarda cin şişeden bir kez çıktı mı yeniden girmesi zordur. Erdoğan’ın 17-25 Aralık iddiaları ardından en korktuğu şeylerden biri aile içinde çatlak çıkmasıydı. Hatta 31 Mart 2019’da İstanbul’da alınan seçim yenilgisi ardından seçim tekrarı istenmesi kararının, o gece yakın ekip ve aile arasında Albayrak’a sahip çıkılması kararından sonra alındığı bilgisi kulislere düşmüştü. Aile, duvarda küçük bir delik açılsa bile kısa sürede büyüyeceğinden endişe ediyordu. Nitekim 23 Haziran’da İstanbul’da CHP adayı Ekrem İmamoğlu karşısında daha ağır bir yenilgi alınmasına rağmen aile de Beştepe de birbirine kenetli durdu.
Oysa şimdi aile duvarında büyük bir siyasi gedik açıldı, küçük bir delik değil.”

“ERDOĞAN’IN İSİM FEDA ETMEYE BAŞLADIĞI ANLAMINA GELİR Mİ?”

“Soru şu: Albayrak’ın gidişi bir nihayet mi, yoksa başlangıç mı? Erdoğan eğer Albayrak’ın gidişini AK Parti’den başka gidişleri engellemek amacıyla ya da yol olmasın diye sineye çektiyse bu koltuğunu korumak için isim feda etmeye başladığı anlamına gelir mi? Devamı gelir mi?”

YAZININ TAMAMI