Siyasi hayatının büyük bölümünü, Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) geçiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, şaibeli bir şekilde ölen BBP lideri  Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi serüvenini kaleme aldı.

Özdağ'ın, gazeteci Veli Toprak'la birlikte yazdığı "Son Alperen - Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sır Görüşmeleri" kitabı, geçen hafta okuyucuyla buluştu. 

Özdağ kitapta, MHP'den ayrılıp Büyük Birlik Partisi'ne geçen eski milletvekili Saffet Topaktaş'ın, Yazıcıoğlu'yla ilgili anılarına da yer verdi.

Saffet Topaktaş'ın anılarını anlattığı bölümde, Yazıcıoğlu ile Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte yargılandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili bir davayla ilgili, aralarında geçtiği ifade edilen bir konuşmaya da yer verildi.

"5 MİLYON DOLARI BİRİNE VERMEK İÇİN GİTTİ"

Kitapta, Topaktaş'ın ağzından aktarılan bölüm aynen şu şekilde:

"Erdoğan'ın İBB'yle ilgili bir mahkemesi var, dosyası Yargıtay'a gelmiş. Muhsin Başkan'la oturuyoruz, bir telefon geldi. Muhsin Başkan hemen Tayyip Bey'i aradı, 'Randevulaştığın yere gitme!' diye uyardı. Başkan'a 'Bu ne, ne oluyor?' diye sordum. 5 milyon doları birine vermek için gitse orada suçüstü yapacaklarmış. Hatta Başkan'a 'Ne diyorsun?' dedim. 'Bize böyle bir bilgi geldi. Bize yakışmaz, bildirmek gerekir' dedi. Bildirdi, 'randevuya gitme' dedi. Böylece o olaydan kurtardı."