Şatafatlı 'bebek mevlidi' sosyal medyada gündem oldu

Bir bebek için düzenlenen mevliddeki lüks, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Türkiye, son dönemde muhafazakar zenginlerin yaptıkları kutlamaları konuşuyor.

Sosyal medyada sıklıkla paylaşılan, bekarlığa veda, kına gecesi, düğün, mevlit gibi organizasyonlarda, lüksün ön plana çıkarılması dikkat çekiyor.

Bu organizasyonlara bir yenisi de Ihlamur Kasrı'nda Berra isimli bebek için yapılan mevlit eklendi. Görüntülerdeki annenin Instagram fenomeni Büşra Nur Çalar olduğu söylenirken bebeğin babasının da Eski Sağlık Bakanlığı Müşaviri Ahmet Emin Söylemez olduğu iddia edildi.

Büşra Nur Çalar'ın bebeği Berra bebek için Ihlamur Kasrı'nda düzenlediği lüks mevlid sosyal medyada gündem oldu.

Sağlık Bakanlığı Eski Müşaviri Ahmet Emin Söylemez ve Instagram fenomeni Büşra Nur Çalar'ın bebekleri için düzenledikleri şatafatlı mevlid sosyal medyada tartışma yarattı. 

AKP döneminde Sağlık Bakanlığı'nda müşavirlik de yapan Ahmet Emin Söylemez'in kızının şatafatlı mevlüt töreni sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Muhafazakar sosyetenin şatafatlı kutlamalarına bir yenisi daha eklendi. Instagram fenomeni Büşra Nur Çalar’ın bebeği için düzenlediği lüks mevlid görüntüleri sosyal medyada günün konusu oldu.

Instagram fenomeni ve Youtuber Büşra Nur Çalar, doğacak bebeği için hazırladığı bebek odasının görüntülerinin ardından, Berra Aksa adını verdiği bebeğinin mevlidi için de tartışma yaratacak bir merasim düzenledi.

Sosyal medyada sıklıkla paylaşılan, bekarlığa veda, kına gecesi, düğün, mevlid gibi organizasyonlarda, lüksün ön plana çıkarılması dikkat çekiyor.

Ekşisözlük’te de gündem olan mevlide ilişkin başlığı açan kullanıcı tepkisini “5 metrekare odada 3 yıl açlıkla mücadele etmiş peygamberin ümmeti bu olmamalı” diye dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl Youtuber Büşra Nur Çalar, bebeği Berra Aksa için hazırladığı bebek odası ile çok konuşulmuştu. Özellikle sosyal medyadan çok sert eleştiriler gelse de Çalar, bu duruma aldırış etmedi ve kızının mevlidi için yine kesenin ağzını açtı. Şatafatlı kutlama görüntüleri bir anda sosyal medyada da yayıldı.

Türkiye, son dönemde muhafazakar zenginlerin yaptıkları kutlamaları konuşuyor.

Sosyal medyada sıklıkla paylaşılan, bekarlığa veda, kına gecesi, düğün, mevlid gibi organizasyonlarda, lüksün ön plana çıkarılması dikkat çekiyor.

Muhafazakar camianın önemli isimlerinden Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da kaleme aldığı bir yazıda bu kutlamalara çok sert tepki göstermiş, "Bunun neresinde din ya da ahlak var" demişti.

ŞİMDİ DE BEBEK MEVLİDİ

Sosyal medyanın bir bebeğin mevlidi var. Ihlamur Kasrı'nda, Berra isimli bebek için düzenlenen mevliddeki lüks, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Ekşisözlük'te de gündem olan mevlide ilişkin başlığı açan kullanıcı tepkisini "5 metrekare odada 3 yıl açlıkla mücadele etmiş peygamberin ümmeti bu olmamalı" diye dile getirdi.

Kaynak: Birgün Gazete ve Odatv