Sahte kimlikle tapu, sahte dekontla araç ve değerli saat dolandırıcılığı yapan İzmir merkezli çeteye operasyon düzenledi. 9 kişinin tutuklandığı operasyonla, 1 milyar liralık vurgunun önüne geçildi.

İzmir merkezli nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 9 kişi tutuklandı.

İzmir Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte banka dekontları, tapu senetleri ve sahte kimliklerle değerli saatler ile araç dolandırıcılığı iddialarına ilişkin soruşturma başlattı.

Güvenlik güçleri soruşturma kapsamında 15 zanlının peşine düştü. Araştırmada zanlıların 28 ayrı olaya karıştığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında adli makamlarca tutuklanan 9 şüpheli tutuklandı. Dosya kapsamında zanlıların gerçekleştirmek istediği 100 milyon sterlinlik 10 eylem de engellendi.

BANKA HESAPLARINA BLOKE

Kara para aklama suçuyla bağlantılı olarak 49 zanlının bankalar ve kripto para borsalarındaki hesapları bloke edildi. Ayrıca zanlılara ait 3 adet binek otomobil ve 1 adet iki katlı daireye el konuldu.

13 ŞEHİRDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

3 Aralık Cumartesi günü İzmir başta olmak üzere İstanbul, Uşak, Denizli, Manisa, Ankara, Ordu, Diyarbakır, Gaziantep, Tekirdağ, Kayseri, Van, Sinop ve Bursa illerinde akraba olduğu düşünülen kişilere eş zamanlı operasyon düzenlendi. şüphelilere.

51 GÖZALTI DAHA

Operasyonda İzmir'de 20, İstanbul'da 18, Uşak'ta 5, Manisa, Ordu, Diyarbakır, Kayseri, Tekirdağ ve Denizli'de 3 olmak üzere toplam 51 zanlı tutuklandı.

Yapılan aramalarda bir markaya ait adli evrak, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 412 adet boş bekçi kulübesi ele geçirildi. Kaçan zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.