Milli Görüş’e yakınlığıyla bilinen politikadam yazarı Fehmi Çalmuk'tan Turgut Özal'ın 28. ölüm yıldönümünde dikkat çeken yazı...

Çalmuk "Merhum Turgut Özal'ın vefat yıldönümü bugün...Rabbim rahmet eylesin. Okuyacaklarınızdan sonra "yine mi rahmet dileyekseniz ?" derseniz; cevabımı yazımın sonunda belirteyim efendim" ifadeleriyle başladığı yazısında Turgut Özal ile kardeşi Korkut Özal'ın Necmettin Erbakan'la ilişkisini kaleme aldı.

KORKUT ÖZAL LİSTESİ

"Erbakan ve Özal kardeşler; tekke arkadaşı, üniversitesi arkadaşı, siyaset arkadaşı velhasılı dava arkadaşıdır" diya yazan Çalmuk 1977 seçimleri öncesinde Erbakan'ın Korkut Özal'ı aktif siyasete ikna etmek için Oğuzhan Asiltürk'ü görevlendirdiğini belirterek şunları kaydetti: 

"Korkut Özal, bakanlık istedi ve Erzurum'dan aday olacağını listeyi kendisinin yapacağını belirtti. Turgut Özal da adaydı. MSP’nin İzmir 1’ici sıradan Fethullah Gülen’e inanılmaz destek veren Yaşar Turnagür 2’inci sıradan, Fethullah Gülen ile aynı medreselerde büyümüş, seferberlik Tetkik Kurulu’nda görev yapmış olan,“kontrgerilla eğitimi almış” ilk subaylar arasındaydı özel harpçi Esad Keşapoğlu’nun talebelerinden biri olan Cemalettin Kaplan Erzurum milletvekili adayıydı. İsmail Kahraman ise Rize’den birinci sıra milletvekili adayıydı."

ÖZAL KELLESİNİ İSTEDİ

1977 seçimleri sonrası MSP'nin vekil sayısının yarı yarıya düşmesi üzerine Turgut Özal'ın Erbakan'ın kellesini istediğini aktaran Çalmuk şunları ifade etti:

1977 seçimleri sonrası MSP’nin Milletvekili sayısının yarı yarıya azalması üzerine Korkut Özal, Turgut Özal, Osman Çataklı Bergama’da bulunan Mehmet Zahit Kotku’dan randevu alırlar. Heyete Fehim Adak ve Recai Kutan’da dahil edilir. Fehim Adak hatıralarında söze ilk başlayanın Turgut Özal olduğunu söyler:

“-Efendim Necmettin Erbakan Bey bir muharebe kaybetmiştir. Osmanlı’da muharebe kaybedeni öldürürler"

DARAĞACI HAZIRLAMIŞLAR

Fehim Adak'ın Erbakan'ın kellesini vermediğini belirten Çalmuk, Adak'ın şu sözlerini alıntıladı: 

Kelle işi böylece kapandı. Onlar da üsteleyemediler daha. Adamlar sanki Hakikaten darağacı hazırlamışlar.”

ANAP'IN HEDEFİ REFAH 

Özal kardeşlerin Erbakan ile mücadelesinin daha sonra da devam ettiğini kaydeden Çalmuk, RP’nin en sert muhalefeti ANAP'ın ve dolayısıyla Turgut Özal'ın yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı: 

"Turgut Özal, kardeşi Korkut Özal gibi Nakşibendi idi. Partiyi kurarken bazı İslami cemaat önderleriyle görüşmeler yapmıştı. Bu konuda etkin olan cemaatlerden biri de İskender Paşa Dergahı olmuştu. MSP ve RP’nin örgütlenmesini  sağlayan İskender Paşa Dergahı,  ANAP’ın kuruluşunda da etkin rol oynamıştı."

KEŞKE BAŞI KOPAYDI

İnegöl mitinginden sonra makam aracına binmek isterken Erbakan'ın orta parmağının kapıya sıkışarak koptuğunu aktaran Çalmuk, eski MSP Trabzon Milletvekili Lütfi Göktaş'la şu anısına yer verdi: 

“-Ne arkadaşlığı ya… Erbakan Hoca’nın parmağının koptuğu günün ertesinde bizimkilerin kadınlar arasında dua günü var. Hacı annede orada (Hafize Özal) Konu dönüp dolaşıp Erbakan Hoca’nın kopan parmağına geliyor. Millet üzüntüsünü ifade ederken Hacı annenin sözleriyle herkes şok oluyor:

-Keşke başı kopaydı!