MAK Danışmanlık Başkanı Kulat, AKP'den ayrılan Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Meclis'te dört grup kurabilecek sayıya ulaştığını belirtti.

Babacan ile Davutoğlu Meclis'te 4 grup kuracak sayıya ulaştı!

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Meclis'te dört grup kurabilecek sayıya ulaştığını öne sürdü. 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kulat, "Yeni Partilerle ilgili en çok sorulan soru: Yeni partilere mevcut milletvekilleri geçecek mi? Şu kadarını söyleyeyim bu süreçte Sayın Ali Babacan ve Sayın Ahmet Davutoğlu ile doğrudan ve dolaylı görüşen mevcut milletvekili sayısı TBMM de 4 grup kuracak kadar olmuştur. Yeterli mi" diye sordu.

MEHMET ALİ KULAT@malikulat

Yeni Partilerle ilgili en çok sorulan soru: Yeni partilere mevcut milletvekilleri geçecek mı? Şu kadarını söyleyeyim bu süreçte Sn. @alibabacan ve Sn. @Ahmet_Davutoglu ile doğrudan ve dolaylı görüşen mevcut milletvekili sayısı TBMM de 4 grup kuracak kadar olmuştur. Yeterli mı?

699

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

241 kişi bunun hakkında konuşuyor

AKP'ye anket yapan MAK Araştırma şirketi, ocak ayı başında da bir kamuoyu araştırması sonuçlarını açıklamış ve AKP'nin oy oranının yüzde 32.2'ye gerilediğini duyurmuştu.

Ankette "Yarın genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu vatandaşa yöneltirken vatandaşın yüzde 32,2’sinin AKP’ye oy verdiği belirtilmişti.

AKP’yi yüzde 21,1 ile CHP, yüzde 10, 2 ile MHP takip ederken, MHP’nin hemen ardından yüzde 10,1 ile İYİ Parti sıralanmıştı.

Ankette dikkat çeken bir nokta ise kararsız seçmen. Ankette rengini belli etmek istemeyen seçmenin oranı yüzde 13 olarak görülürken, kararsız seçmenin dağıtılmasıyla birlikte, anketlere yansıyan oy oranı ise ortalama olarak şöyle sıralanmıştı.

AKP: Yüzde 38,

CHP: Yüzde 24,9

MHP: Yüzde 11,9

İYİ Parti: Yüzde 11,7

MAK anketine göre HDP’nin ise Meclis’e giremediği kaydedilmişti.