Avrupa Rusya’dan doğalgazın bin metreküpünü 120 dolara alıyor. Biz aynı doğalgazı 280 dolara alıyoruz. Bunun sebebi nedir demiştik.

Sayın Bakan bu bir  ticari sır, ben bunu açıklayamam dedi. Bu bir ticari sırmış, halkın ödediği paranın ticari sırrı olmaz” dedi.

Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 20 Şubat 2020 tarihinde Enerji Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle bir yazılı soru önergesi verdiğini hatırlatarak şöyle dedi:

“Enerji Bakanı Fatih Dönmez’e yöneltmiş olduğumuz bir soru önergesi vardı. Şunu sormuştuk, Avrupa Rusya’dan doğalgazın bin metreküpünü 120 dolara alıyor Biz aynı doğalgazı 280 dolara alıyoruz. Bunun sebebi nedir demiştik. Sayın Bakan bu bir ticari sır ben bunu açıklayamam dedi.

Milyonlarca vatandaşın ödediği bir para temel bir tüketim maddesi her eve giren her evin ödediği bir faturanın ticari sırrı olabilir mi? Sayın Bakan Avrupa’nın 120 dolara aldığını yalanlamadı.

Bizim 280 dolara aldığımızı da yalanlamadı. Aradaki fark 2.5 katı. Ben bir milletvekili olarak bunu sormayacak mıyım? Bu bir ticari sırmış, halkın ödediği paranın ticari sırrı olmaz.”Tarafsız haber ajansı