Habertürk televizyonunda Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net programına konuk olan Şentop, bazı milletvekillerinin ‘arabası dahi olmadığını’ söyleyerek, “Neden yok tam bilemiyorum. Durumları mı yok, ehliyetleri mi yok ama toplu taşıma kullanan vekiller var” diye konuştu.

Meclis başkanı ayrıca milletvekillerinin maaş artışlarına rağmen ‘geçinemediğini‘ çünkü giderlerinin de arttığını ileri sürdü.

’22 bin lira maaş yetmiyor mu?’

Sunucu Par’ın vekil maaşlarını hatırlatarak “Milletvekili maaşı 22 bin 200 lira. Yine de yetersiz mi buluyorsunuz?” sorusu karşısında “Yok, yetersiz demiyorum” diyerek bir süre duraklayan Şentop, “Bir saniye ben de bir bakayım” diyerek cep telefonundan maaşları öğrenmeye çalıştı.
Şentop’un böylece milletvekili maaşlarını da bilmediği ortaya çıkmış oldu.

Şentop'un toplu taşımayla ilgili sözleri sosyal medyada gündem oldu. Yapılan yorumlar arasında "Vah vah..." şeklinde tepkiler de yer aldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı televizyon programında milletvekilleri maaşıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda milletvekilleri maaşına ilişkin yapılan eleştirilere cevap veren Şentop, yapılan eleştirilerin haksızlık olduğunu dile getirdi.

Milletvekillerinin bölgelerinde önemli harcamalar yaptığı belirten Şentop, milletvekillerinin ciddi giderlere sahip olduğunu söyledi.

Asgari ücret harcaması yapan bir kişinin milletvekillerine verilen maaşı çok görebileceğini belirten Şentop, "Milletvekilliği maaşını asgari ücretle ifade ederseniz milletvekilliğini asgari ücret düzeyindeki bir maaşla yaşayabilen varsa gelsin o zaman milletvekilliği yapsın" değerlendirmesinde bulundu.