Sayıları yaklaşık 100 bin olan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının meslek tanımı olmamakla birlikte atama cetvelinde de bu bölüm mezunlarına yer verilmemektedir. 55 yılı aşkın bir süredir mezun veren Sağlık Yönetimi Bölümü’nden mezun olanlar istihdam edilmeyi bekliyor.

Bu bağlamda;

  1. Bakanlığınız bünyesinde çalışan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu toplam kaç personel bulunmaktadır? Bu personellerin toplam mezun sayısına oranı nedir?
  2. Sağlık Yönetimi Bölümü mezunları için Bakanlığınızca yapılmış bir meslek tanımı var mıdır? Bu bölüm için belirlenmiş bir meslek tanımı yoksa bunun sebebi nedir?
  3. Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının atama cetveline dâhil edilmeme sebebi nedir? 2021 yılında yapılacak atamalarda bu bölüm mezunlarına da kontenjan ayrılacak mıdır?
  4. Sağlık hizmetinin yönetimi ve koordinasyonu tıbbi müdahale kadar önemli bir konumdadır. Bakanlığınız bünyesinde yönetim ve koordinasyon kademesinde çalıştırılan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu sayısı toplamda kaçtır?
  5. Sağlık sisteminin yönetim ve koordinasyon kademesinde çalıştırılan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının aynı kademede çalıştırılan farklı branşlardaki çalışanlara oranı nedir?