Bakanlığınız bünyesinde başlatılan Eğitimde FATİH Projesi tanıtım web sitesinde; “Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için başlatılmıştır.” İfadeleri ile tanıtılmaktadır. 2010 yılında başlatılan bu proje ile gelinen noktada hedeflenenlerin gerçekleşmediği görülmektedir. Zira hâlihazırda internet altyapısı olmayan çok sayıda okul mevcutken aynı şekilde etkileşimli tahta ve akıllı tabletin henüz ulaşmadığı okul ve öğrenci sayısı hayli fazladır. Özellikle uzaktan eğitim yöntemi ile eğitim sürecini devam ettirmek zorunda kaldığımız böyle bir dönemde Fatih Projesinin önemi daha çok anlaşılmaktadır.

Bu bağlamda;

1- Fatih projesi hangi aşamadadır, proje ne zaman tamamlanacaktır? Belirlenen hedeflere ne kadar ulaşılmıştır?

2- Fatih projesi ile bugüne kadar altyapı çalışmalarına toplam ne kadar harcama yapılmıştır?

3- Proje kapsamında akıllı tahta olarak bilinen etkileşimli tahtalardan kaç adet satın alınmış, toplamda kaç TL ödenmiştir?

4- Proje kapsamında toplam kaç adet tablet bilgisayar alındı, şimdiye kadar kaç öğrenciye dağıtıldı, tablet bilgisayarlara toplamda kaç TL ödenmiştir?

5- Proje kapsamında peyder pey bütün öğrencilere tablet bilgisayar dağıtılacağı söylenirken neden halen tüm öğrencilere tablet bilgisayar ulaştırılamadı?

6- Öğrenci ve öğretmenlere dağıtılan tablet bilgisayarlar eğitimde aktif olarak kullanılmakta mıdır? Bu proje kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarlar uzaktan eğitim sürecinde de kullanıma uygun mudur?