Engelli bireyler; küresel salgını yaşadığımız bu süreçte ekonomik koşullar ve fiziki şartların elverişsiz olması dolayısıyla adeta hayata tutunmaya çalışmaktadırlar. Bütün olumsuz koşullara rağmen çalışabilmek için de EKPSS’ye hazırlanmaktadırlar. 26 Nisan 2020’de gerçekleştirilmesi planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle 11 Ekim 2020 tarihine ertelenen EKPSS’ye 85 binden fazla engelli bireyin başvuracağı öngörülmektedir. Başvuran sayısına oranla sınav sonucu kamuya atanan engelli birey sayısı oldukça yetersizdir. Mağduriyetler göz önünde bulundurulduğunda engelli kamu personeli alım kotasının arttırılması gerektiği açıktır.

Bu bağlamda;

  1. Bugün itibarıyla kamuda çalışan engelli bireylerin tam sayısı kaçtır?
  2. Kamuda çalışan engelli bireylerin bütün personeller arasında yüzdelik dilimde çalışma kotası kaçtır?
  3. 2020 yılı içerisinde kamu kurumlarına engelli personel alımı yapılacak mıdır?
  4. 2020 yılı içerisinde yapılacak muhtemel alımlarda adaylar 2018 yılında aldıkları EKPSS puanlarıyla başvuru yapabilecek midir?
  5. Kamuda çalışan engelli personel kotasını yükseltmeyi hedefleyen bir planlamanız var mıdır? Bu kapsamda bir çalışmanız olacak mıdır?
  6. 2020 yılı içerisinde kota ve atama sayısı arttırıldığı takdirde, 2018 yılında EKPSS’ye girmiş adaylar da yeni düzenlemeden faydalanacak mıdır?