Tüm dünyada etkisini sürdüren Covıd-19 salgını ile mücadele devam ederken ikinci dalga riskleri de tartışılmaktadır. Ülkemizde de kontrollü normalleşme kararlarıyla birlikte bu risk tartışılmakta ve süreç kamuoyu tarafından tedirginlikle takip edilmektedir. Mardin, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa illerimizde son günlerde vaka sayılarının artmış olduğu, tıbbı müdahale ile birlikte doktor sayısının yetersiz kaldığı iddiaları gündeme gelmiştir. Bakanlığınızın yayınladığı günlük durum raporlarına göre bahsedilen illerimizin bulunduğu bölgede Temmuz ayı içerisinde vaka sayılarında artış gözlenmektedir. Bölgede vaka sayılarının kontrolden çıktığı ve açıklanan resmi vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı iddia edilmektedir.

Bu bağlamda;

  1. Mardin, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa illerimizin bulunduğu bölgede tıbbi müdahalenin ve doktor sayısının yetersiz olduğu iddiaları doğru mudur?
  2. Bu illerimizde Pandemi Hastanesi olarak hizmet sağlayan sağlık kuruluşlarının illere göre sayısı ve yatak kapasitesi kaçtır?
  3. Bölgede vaka sayılarının kontrolden çıktığı ve kayıt altına alınmayan çok sayıda vakanın bulunduğu iddiaları doğru mudur?
  4. Bölgede vaka sayılarını arttıran sebepleri tespit etmek ve bu sebepleri ortadan kaldırmak amacıyla Bakanlığınızca yürütülen ayrı bir çalışma var mıdır?
  5. Önümüzdeki süreçte bölgeye yeni tıbbi materyal göndermeyi ve ilave sağlık personeli tayin etmeyi kapsayan bir çalışmanız olacak mıdır?