HDP'li Hüda Kaya, CHP başta olmak üzere muhalefet partilerinin Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun tutuklanmasına sessiz kalmasına tepki gösterdi: "Hak, hukuk, adalet' diyenler nerede? Allahtan korkun..."

 HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun darp edilerek gözaltına alınmasıyla başlayan ve tutuklanmasına kadar geçen sürede CHP ve diğer muhalefet partilerinin sessiz kalmasını eleştirdi. "Nerede adalet, eşitlik ve özgürlük isteyenler? 'Hak, hukuk, adalet' diyenler nerede?" diye soran Kaya, tepki göstermek için yarının çok geç olacağını ifade etti.

"Direnenler bir şekilde bedellerle karşılaşacaklar. Biz bunu hayatımız boyunca yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Siz yalana, zulme, haksızlığa karşıysanız, huzuru, insanlığı barışı, adaleti, özgürlüğü istiyor ve bunun için mücadele ediyorsanız elbette ki yaptırımları, bedelleri oluyor, karşınıza geliyor. Karşımızdaki egemen olan zulüm zihniyetinin politikalarının ceremeleriyle karşılaşıyoruz hepimiz," diyen HDP'li vekil, asıl içini acıtanın muhalefetin sessizliği olduğunu söyledi.

Kaya, "19 yıllık AKP iktidarından illallah etmiş, umudunu yitirmiş, artık cinnet toplumuna, hasta topluma dönüşmüş bir Türkiye gerçekliği varken, ana muhalefet başta olmak üzere bütün muhalefet partileri ve muhalif, demokratik çevreler bunun yakıcı bir şekilde farkında olmasına rağmen ne bir genel başkanın ne bir vekilin ne bir çevrenin, ne bir platformun hiç mi sesi çıkmaz? Bu saat olmuş, Allah'tan korkun!" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nde yer alanları kastederek, "Nerede hak, hukuk, adalet için yürüyen binlerce kişi Allah aşkına?" diye soran Kaya, muhalefet partilerine sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

Kaya, "Bir vekil evinden darp edilerek gözaltına alındı. Anjiyodan, yoğun bakımdan kaçırıldı. Daha ne olsun Türkiye'de! Yarın çok geç, bugün konuşmayıp ne zaman konuşacaklar? Benim asıl öfkelendiğim, kırıldığım ve tepki gösterdiğim nokta bu" ifadelerini kullandı.

"Biz 'Gergerlioğlu bunu niye yaşıyor' diye feveran etmiyoruz. Hepimiz yaşıyoruz. İktidar fıtratı gereğini yapıyor. Muhalefet sorumluluğunu neden yerine getirmiyor?" diye soran Kaya, CHP'den şu ana kadar bir telefon almadıklarını vurguladı.
HDP'li vekil, "Önceki olaylarda olduğu gibi gizliden gizliye, kapalı kapılar arkasında, arkadan arkaya telefon açıp 'Geçmiş olsun' diyerek tarihi bir vebalden, konuşmaya cesaret edememenin vebalinden hiç kimse kurtulamayacak" sözleriyle muhalefetin desteğini daha önce kapalı kapılar ardında göstermesini eleştirdi.

"Hiç kimsenin bu halkın yüzüne karşı 'Biz sizin için yanınızda durduk, hakkınızı savunduk. Ortak bir gelecek için, herkes için, adalet için biz de üzerimize düşeni yaptık' demeye yüzü yok. Ortaya çıkıp 'Ben de varım, biz de karşıyız bu zulme' diyeni daha hala görmedim," ifadelerini kullanan Kaya, CHP'nin ana muhalefet olarak sorumluluğunun diğer partilere göre daha büyük olduğunu söyledi.
Kaya sözlerini, "Tüm muhalefete tepkiliyim ama ana muhalefet çok daha büyük bir sorumluluk içindedir. Muhalefeti derleyip toparlamak ve dayanışma içerisinde bir araya getirmek noktasında siyasal bir sorumluluk üstlenmelidir" diye sonlandırdı. Kaynak Neşe İdil DUVAR