Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu Kışlalardaki erlerin durumunu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a sordu!

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Sn. Hulusi Akar tarafından Anayasanın 98’ inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ ncı ve 99’ uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Tarafıma iletilen mektupta: “Çanakkale 18. Mekanize Piyade Tugayı’nda bedelli askerliğimi yapmak üzere teslim olduk. Son günlerde ülkemizde de yayılan Corono Virüs dolayısıyla tedirginiz. Aramızda son 1 ayda yurt dışına çıkıp gelmiş insanlar var. Ayrıca yemekhane ve kantin görevlileri akşam eve gidip sabah geliyorlar. Bu durumlardan çok tedirginiz.” iddiaları yer almıştır.

Bu bağlamda;

1.Tarafıma iletilen iddialar doğru mudur? 18. Mekanize Piyade Tugayı’nda bedelli askerlik için bulunan yurttaşlardan aralarında son 1 ayda yurt dışına çıkıp gelmiş yurttaşların bulunduğu iddiaları doğru mudur? Eğer bu iddialar doğruysa yurt dışına çıkıp gelmiş olan yurttaşların Corona Virüs kapsamında tedbirler alınmış mıdır? Bu yurttaşlar 14 gün karantinada tutulmuş mudur?

2.Bakanlığınızın Bedelli Askerlik yapan yurttaşlar için Tugaylarda Corona Virüs tedbirleri alınmış mıdır? Eğer alınmışsa bunlar nelerdir?

3.Tugaylarda er konumunda bulunan yurttaşlardan Corona Virüs nedeniyle karantina altında olan yurttaş var mıdır? Varsa kaç yurttaş karantina altındadır?

4.Tugaylarda çalışan yemekhane ve kantin görevlilerinin Corona Virüs kapsamında  Tugaylara giriş ve çıkışlarında ateş ölçümleri yapılmakta mıdır?

5.Tugaylarda bedelli askerlik kapsamında kaç yurttaş son 1 ayda yurt dışından ülkeye giriş yapmıştır?

6.Son 5 yıl içerisinde silahlı çatışma dışında hayatını kaybeden asker sayısı kaçtır?

7.Son 5 yıl içerisinde salgın hastalığa yakalanan asker sayısı kaçtır?

Milletvekili Gergerlioğlu sorularını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yazılı olarak sordu