Siyasi İthamla Arıcılık Ölmesin”

“Siyasi Çekişme Uğruna Gündoğmuş Arıcılığını Öldürmeyin, İlçe Halkını Haksız Yere Cezalandırmayın”

CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Antalya Gündoğmuş Belediyesinin mülkiyetini 6360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile tüzel kişiliği sona eren Antalya İl Özel İdaresinden devraldığı Gündoğmuş İlçesi, Fatih Mahallesi 145 ada 329 parselde bulunan bal paketleme tesisinin tahliyesi için Gündoğmuş Bal Üreticileri Birliğine noter aracılığı gönderdiği ihtarnameyi sordu.

Konuya ilişkin 14.01.2020 tarhli soru önergesinde, işletmeciliğini Gündoğmuş Bal Üreticileri Birliğinin yaptığı söz konusu bal paketleme tesisinin Gündoğmuş merkeze 2 kilometre uzaklıktaki Taşlıbelen mevkiinde 2010 yılında İl Genel Meclisi tarafından ayrılan ödenekle İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını belirten Arı “Gündoğmuş ilçesinin tarıma elverişli fazla geniş arazisi yoktur. Büyük baş hayvancılık konusunda bölgenin yapısının da uygun olmaması nedeniyle arıcılık, ilçe halkının ekonomisine katkı açısından çok büyük öneme haiz olmuş ve bu nedenle bugüne kadar kaliteli bal üreticiliği yapıla gelmiştir. Bu anlamda sektörün desteklenmesi ve sahip çıkılması ilçe ve Antalya adına çok önemlidir.” dedi.

Milletvekili Arı, Bal Üreticileri Birliğinin başkanı olan Mehmet Türker Eren’in daha önce yerel seçimlerde ilçe belediye başkanlığına aday olması ardından önce ilçe başkan adayı ve sonrasında da 10 Ocak 2020 tarihli CHP İlçe Kongresinde İlçe Başkanı olarak seçilmesi söz konusu tahliyenin bir siyasi çekişme ve intikam duygusu ile yapıldığı anlamına mı gelmektedir? Bal paketleme tesisinin bir siyasi çekişme uğruna tahliyesine karar verilmesi aynı zamanda arıcılık ile uğraşan ilçe halkının da cezalandırılması değil midir? sorularını yönelterek konuyu meclis gündemine taşıdı.