Milliyetçi Hareket Partisi 13. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kurultayda delegelere konuştu. Kurultayda MHP lideri Bahçeli'nin 9. kez genel başkan seçilmesi bekleniyor.

Türk bayrakları ile Atatürk, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin posterleri asıldı. Salonda, "İstiklal için birlik, istikbal için dirlik","Kazanan Türkiye olacak", "Terörle mücadele andımız milli beka ahdimiz", "Türk gençliği tek yürek büyük Türkiye kutlu dilek", "Safımız belli, tarafımız belirgin sevdamız millettir", "Cumhur İttifakı'nda birlik Türkiye'de dirlik", "Birlikte başardık,1923. Birlikte başaracağız 2023" ve "Cumhur İttifakı milli iradenin güvencesidir" sloganlarının yazılı olduğu afişler yer aldı.

Bahçeli'nin açıklamalarından özet şöyle: 

Hesap yapmayız çıkar ile, çünkü biz Cumhur İttifakı'yız. Düşmeyiz durmak ile durmayız vurmak ile çünkü biz Türk milletimiz. Vazgeçmeyiz korku ile dönmeyin tehdit ile çünkü biz Türkiye'yiz. Kazananın Türkiye olacağına candan inanıyoruz.

1 yıldır dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği koronavirüs salgını nedeniyle kurultaya katılımı mecburen kısıtlı tuttuk. Her şeyin başı elbette sağlıktır, dikkatli olmalıyız. Kurallara mutlak suretle uymalıyız.

Karanlık oyunları görüyor, kara kampanyaları göğüslüyorsunuz. İbretle takip ediyorsunuz, geceleri hesap gündüzleri hüsran geçmişleri hezimet ne kadar münafık varsa alayı bir araya gelmiş Türkiye'nin ayağından çekiştiriyor. Sanıyorlar ki kumpaslarına hiç takat yetmeyecek. Türkiye'nin karşısında hizalanmak muhalefet değildir. Türkiye'yi uçuruma çekmenin adı demokrasi değildir.

İnsanlık değildir, insan hakları hiç değildir. Bölücü vekillerin TBMM'ye gelen fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek siyaset değildir, adamlık değildir. Neyine bakacaksınız?

Türkiye'yi uçuruma çekmenin adı demokrasi değildir. Fezlekerin önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Sanıyorlar ki tezgahlarına akıl sır ermeyecek, Türkiye'nin karşısında hizalanmak muhalefet değildir. Bölücü milletvekillerinin fezlekelerinin arkasına bakalım demek siyaset değildir.

Fakat gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor. HDP, Türk demokrasisinin çerçevesini sarmış mayın tarlasıdır. İYİ Parti, siparişle kurulan projedir. İP'in Başkanı Cumhur İttifakı'nı tanımlarken etle tırnak gibi demiş. Kendilerininse proje bazı bir ittifak olduğunu teyit etmiştir. Bu neyin projesidir? Hedefler manzumesi nerelerden ibarettir?

2023 ADAYIMIZ ERDOĞAN'DIR

Cumhur İttifakı dürüst birlikteliktir. Terör örgütlerine karşı tek yürekle duruş gösteren cumhurun ruh kökü, duruş özüdür. Cumhur İttifakı'nı arayan Kandil'de değil, Pensilvanya'da değil, Ankara'da bulacaktır. Tarihimiz bellidir o da cumhur ittifakıdır. 2023 adayımız bellidir, o muhterem isim Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Kılıçdaroğlu bir tarafta Türkiye'de can güvenliği yok derken diğer tarafta 10 milyon işsizlik var derken yalan söylemiştir. CHP Genel Başkanı tarlayı bilmez, çiftçimizi konuşur bakkala girmez, marangozu tanımaz, gelin görün ki esnafımızı konuşur, memurlarımızdan bahseder. Sıra CHP'ye oy vermeyenlere gelince hakaretleri sıralamaktan kaçınmaz.

İnsan hakları eylem planı ve ekonomi reform paketi müspet ve umut verici gelişmelerin işaret fişeğidir. Biz devam edecek reform zincirini samiyetle destekliyor üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. Geniş katılımlı herkesi kapsayan yeni yönetim sitemini ruhuna muzahir bir Anayasa ile tahkim edilmesi ikinci stratejik hedefimizdir. MHP bu kapsamda gerekli çalışmalarını sürdürmektedir. Ve önümüzdeki birkaç ay içinde hazırlıklarımız tamamlanacaktır.

Ayrıca siyasi partiler kanunu değiştirilmelidir, seçim kanunlarında düzenlemeler yapılmalı, siyasi etik kanunu çıkarılmalıdır. TBMM iç tüzüğü yeni sistemle uyumlu hale getirilmelidir. Milletvekilli dokunulmazlığı yeni baştan ele alınmalıdır.

Kamuoyu araştırmaları ve sonuçlarının yayınlanması hakkında geniş değişiklikler yapılmalı ve tedbirler alınmalıdır. Siyasi maksatlarla ve ekonomik gayelerle bir partiyi parlatıp bir başkasını karalayan anket şirketleri bize göre demokrasi kundakçısı milli irade dolandırıcısıdır. Temiz toplum temiz siyaset temiz yönetim tezahür etmeli kalpazanlar çarpık zihniyetler millete husumet besleyen mihraklar afişe edilip ayıklanmalıdır. Bir partiyi parlatıp başka bir partiyi karalayan siyasi anketçiler bize göre demokrasi kundakçısıdır. Bir partiyi parlatıp başka bir partiyi karalayan siyasi anketçiler bize göre demokrasi kundakçısıdır.

Erken seçim diye tutturanlar iyi bilsinler ki seçimler zamanında yapılacak. Türkiye asla rotasından çıkmayacak. 2023'te yeni bir tarih yazılacak, yeni bir sayfa açılacak. Bu Cumhur'un sözüdür.

Türkiye'nin en önemli yönetim reformunu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle başarmıştır. Parlamenter Sistem'deki sorunlar bu hükümet sistemiyle aşılmıştır. Türkiye yönetim sistemiyle gücüne güç katmıştır. Bir yönetim sisteminin nasıl ve ne şekilde tarif edilmesinden ziyade fonksiyonel olmasına en dengeli bakıştır. 9 Temmuz 2018'den itibaren resmen uygulamaya geçen Türk tipi başkanlık modeli kültürel mazimizle örtüşmüştür.

Geçmişin tecrübeleriyle geleceği kavrıyor, daha bilinçli hareket ediyoruz. Yeni yönetim sistemi Türk milletinin geçmişle geleceğini oluşturan kararıdır. 

Bir yönetim sisteminin kökleşip olgunlaşması sabahtan akşama olacak şey değildir. Böylesi bir beklenti oluşturmak iyi niyetle izah edilemeyecektir. Yürürlükteki sistemin devlet ve millet hayatına bütün imkanlarıyla nüfuz etmesi için müşterek emek, destek, zaman gerekir. Altını kalın bir şekilde çizmek isterim ki geçmişin tecrübeleriyle geleceği kavrıyor, daha bilinçli, hareket ediyoruz. İmparatorluğumuzun ayakta kalması amacıyla pek çok görüş ve sistem önerilmiştir. Asıl amaç devleti ayakta tutmak için bina edilmiştir. Bilindiği üzere Kavalalı Mehmet Ali Paşa vakasıyla başlayan esasen etaplar halinde hızlanan çözülme süreci hiçbir pansuman tedaviyle durdurulamamıştı. Devasa imp. dağılması, paylaşım yüzünden Avurpa'nın birbirine girmesi demekti. İşte Osmanlı'nın parçalanmasını sorun çıkarmadan sona erdirilmesine şark meselesi denmiş, Türk milleti böylelikle hala devam edegelen kuşatma altına alınmıştır O gün bugündür şark meselesi sürmüştür. "

MHP olarak 2023 ve takip eden on yılları kapsayan stratejik hedeflerimizin ilki CHS'ne daha yerinde bir ifade ile Türk tipi başkanlık sistemine sahip çıkmak ilke kural ve kurumlarıyla yaşamasına hizmet etmektir. Buna karşı güçlendirilmiş parlamenter sistem (GPS) teklifleri beyhudedir, geleceğe dair söyleyecek bir şeyi olmayanların acıklı kıvranmasıdır. GPS kavramını ilk dile getiren şu işe bakın ki terörist Selahattin Demirtaş'tır. Zillet ittifakının GPS ezberi günü kurmaya dönük taktik bir adımdır. Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur. Milli iradenin tartışmaya açılması demokratik bir hattan öte baskıcı, bağnaz, hazırlıksız, tahammülsüz ve tahakkümcü bir siyaset ayıdır. CHS siyasi hukuki, ve ekonomik reformlarla kökleştirilmeli ve güçlendirilmelidir. Memnuniyetle söylenmesi gerekir ki bu süreç kararlılıkla devam ettirilmektedir. Eksik varsa giderilecek yetersizlik varsa telafi edilecektir.

İnsan hakları eylem planı ve ekonomi reform paketi müspet ve umut verici gelişmelerin işaret fişeğidir. Biz devam edecek reform zincirini samimiyetle destekliyor üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. Geniş katılımlı herkesi kapsayan yeni yönetim sitemini ruhuna muzahir bir Anayasa ile tahkim edilmesi ikinci stratejik hedefimizdir. MHP bu kapsamda gerekli çalışmalarını sürdürmektedir. Ve önümüzdeki birkaç ay içinde hazırlıklarımız tamamlanacaktır.

Ayrıca siyasi partiler kanunu değiştirilmelidir, seçim kanunlarında düzenlemeler yapılmalı, siyasi etik kanunu çıkarılmalıdır. TBMM iç tüzüğü yeni sistemle uyumlu hale getirilmelidir. Milletvekilli dokunulmazlığı yeni baştan ele alınmalıdır. Kamuoyu araştırmaları ve sonuçlarının yayınlanması hakkında geniş değişiklikler yapılmalı ve tedbirler alınmalıdır. Siyasi maksatlarla ve ekonomik gayelerle bir partiyi parlatıp bir başkasını karalayan anket şirketleri bize göre demokrasi kundakçısı milli irade dolandırıcısıdır. Temiz toplum temiz siyaset temiz yönetim tezahür etmeli kalpazanlar çarpık zihniyetler millete husumet besleyen mihraklar afişe edilip ayıklanmalıdır. 

Bazı ekonomistler 1929'dn daha şiddetli bir kayıpla karşı karşıya olduğumuzu iddia etmektedir. Ancak Türkiye ekonomisi 2021 yılında yüzde 1.8 oranında büyüme katetmiştir. Ne mutlu bize ki G20 ülkeleri arasında ekonomisi büyüyen iki ülkeden biri olmuştur. Yaşanan canlanma ve toparlanma vatandaşlarımızın kesesine, devletimizin kasasına mutlaka yansıyacaktır. Gelecek güzel günler için biraz daha sabırlı olmalıyız. 

Türkiye'de demokrasi olmasaydı gece gündüz cumhurbaşkanına hakaret edenler devlete sövenler iş birlikçiler PKK'nın siyaset uzantıları belediyede, medyada, üniversitelerde, sokaklarda nasıl gezecekler nasıl tehditler savuracaktı. Ülkemizde temek hak ve özgürlüklerin teminat altına alındığı ve hukukun üstünlüğüne dayanan demokratik bir düzenin varlığı tüm kazanımlarıyla ortadadır. Türkiye'de demokrasi yok diyenler gelsinler bunu külahıma anlatsınlar. Tarihimizin hiçbir döneminde bu milletin sinesinden diktatör, tiran çıkmadı. Yönetim hayatımızda ise despotizmin en ufak emaresine tesadüf edilmedi. Demokrasi ahkamı kesenler terörizme kılıf arayanlardır. İnsan hakları konusunda bilirkişiye soyunanlar konu Müslüman oldu mu insanlı konurunu hiçe sayan vicdansızlıklardır. 

İnsanlık büyü bir salgınla mücadele etmesine rağmen dayanışma ve yardımlaşmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyarken belki de soğuk savaş yıllarını bile aratan bir cepheleşme iklimi dünya genelince vasat bulmuştur. Ne yazık ki beşeriyet karanlık bir tünele girmiştir. Değerler erozyonu yaşanmaktadır. Küreselleşme ideolojisi ulus devletlerin bütün savunma hatlarını yararak alt kimlikleri coşturmuş bireysel üzerinden tanımlanan bir demokrasi çerçevesi oluşturmayı hedeflemiştir. Bunun sonucunda huzursuz kitleler, sıcak çatışmalar, etnik ve mezhebi kutuplaşmalar yer küreyi kasıp kavurmuştur. İlim ve teknikte yaşanan göz kamaştırıcı gelişme aynı oranda sosyal ve ahlaki alana sirayet etmemiştir. Ağır sorunların insanlığa musallat olduğunu görmek lazımdır. Biz uzun çalışmalarla çok değerli bir sonuca ulaştık. Bunu da her insanın takdirine sunduk. İnsanlığın huzuru kitabımıza katkı veren muhterem isimlerini, değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Şu anda dünya üzerinde 54 noktada çatışma hakimdir. Terörizm insan onurunu direkt tehdit eden bir felakettir. Türkiye'miz bölücü terörün kanlı emelleriyle yıllardır mücadele halindedir. Bu mücadelede yalnız olduğumuz ortadadır. Şükür devlet millet kenetlenmesiyle teröre üst üste darbe vurulmuştur.

Dördüncü stratejik hedefimiz terörle amansız mücadeleye son terörist silahıyla ele geçirilene kadar destek vermektir. Papa'nın Irak'ın kuzeyini ziyareti anısına bastırılan değersiz pulda sözde Kürdistan haritasının resmedilmesi organize bir senaryonun parçasıdır. Türk milleti bölücülüğe ve bölünmeye asla izin vermeyecektir. HDP ayranımızı kabartmasın. HDP PKK'dır cinayettir bölücülüktür masumlara çocuklara gençlere kadınlara ölüm tuzağıdır. HDP ile yasak ilişki zalimlere diz çökmektir. Terörist Demirtaş ile kahvaltı planları yapmak hiç kimseye iyilik ve onur sağlamayacak bilakis hiyanete ortak edecektir. CHP seçimini yapmalıdır. Sözde Kürdistan  projesinin yanında mıdır, karşısında mıdır? İyi Parti kararını netleştirmelidir. HDP siyasi kisveye bulunmuş suç örgütüdür. Herhangi bir isimler açılmamak üzere kapatılması namus görevidir. Kapatılma isteği milletin yüreğine su serpmektedir. Hiç kimse aklından çıkarmasın ki biz şehitlerimizin davacısıyız.

Türküm deriz, çalışkanım diye sesleniriz adımızdan aklımızdan anılarımızdan ve andımızdan bu şu istedi diye asla vazgeçmeyiz. Kırmızı çizgilerimizin pembeleştiğini söyleyen çürümüş CHP sözcüsüne diyorum ki, senin her yerin zift gibi kara olmuş haberin yok. İlle de pembe arıyorsan önce kendine bakmalıdır. Kılıçdaroğlu'na tavsiyem aklı varsa kendine saklasın arayacağı varsa dursun arasın, yüreği varsa bölücü dostlarına rest çekip tüm bağlarını koparsın. Ey CHP yönetimi sizin nereniz Türk ki andımıza sahip çıkacaksınız. Sizin nereniz doğru ki andımızı söylemek size yakışacaktır. Biz varlığımıza Türk varlığına armağan etmişken sizlerin kimlerin taşeronu kimlerin hizmetk3arı olduğunu bilmeyen kalmış mıdır ki.

Kaynak: Milli Gazete