Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM),  CHP ve  MHPPhaftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara sert eleştirilerde bulunurken, MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli ise konuşmasında ekonomiye ve erken seçim söylentilerine yanıt verdi. 

“ASELSAN’I SATARSANIZ BURNUNUZDAN GETİRİRİZ”

CHP lideri Kılıçdaroğlu,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi kurtuluş savaşı çağrısına ilişkin, “Sen ekonomide kurtuluş savaşı veriyorsun iyi de bu noktaya memleketi kim getirdi? 19 yıldır bu memleketi CHP mi, Bay Kemal mi yönetiyordu? Sen yönetiyorsun” diyerek eleştirilerde bulundu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren Birleşik Arap Emirlikleri veliaht prensi ziyaretine değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uyarıda bulunarak, şöyle devam etti: “Buradan Erdoğan’a ve BAE veliaht prensine de söylüyorum. Ordunun HAVELSAN’ına, ROKETSAN’ına ASELSAN’ına el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm.”

“YEMEZLER ARTIK ONU!”

Millî Güvenlik Kurumu’na (MGK) ekonominin girmesiyle ilgili Kılıçdaroğlu, “Şimdi bir de kendisini güçlü kılmak için MGK’yı bu işlere meze yapmaya başlıyor. Devletin en saygın kurumunu getirip de kendi siyasi ikbalin için nasıl meze yaparsın! Hani askeri vesayet vardı, ne oldu bu askeri vesayete? Şuna inanıyor, damadının söylediği bir söz, onun kulaklarında hafızasında yer etmiş; Erdoğan aya dört şeritli yol yapsa millet ona inanır. Yemezler artık onu!” ifadelerini kullandı.

“BUNDAN SONRA MANSUR YAVAŞ DİKKAT ETSİN”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise erken seçimin olmayacağının tekrar söyleyerek, ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Enflasyonla mücadelenin gönül birliğiyle yapılması gerektiğini belirten Bahçeli, “Temel ihtiyaçlarda yüzde 2 ila yüzde 5 indirime gitmeleri manevi harcımızdır. Herkes elini taşın altına koymalıdır” ifadelerini kullandı. Grup toplantısının ardından gazetecilerin hafta sonu  Alparslan Türkeş  anmasında düzenlenen saldırıya ilişkin soruya yanıt veren Bahçeli, şunları söyledi: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey’in elinin altında geliştiği kanaati hâkim. Bundan sonra Mansur Yavaş dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var.”

Kaynak: Milli Gazete  / Muhammed Vefa