Metropoll Araştırma yöneticisi Özer Sencar, Cumhur İttifakı’nın seçim kanunu teklifini hakkında yaptığı açıklamada, "Bir taşla üç kuş… Ama muhalefet bu oyunu bozma şansına sahip." ifadesini kullandı.

Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar,  AK Parti ve MHP’nin, seçim barajının düşürülmesini de içeren 15 maddelik seçim kanun teklifini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla değerlendirdi.

Twitter hesabından teklife ilişkin yaptığı paylaşımlarda “Zayıflayan iktidarın seçim öncesi kanun değiştirme geleneği var. Bilinen bir durumdur bu” diyen Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar “Bir taşla üç kuş. Bakalım Millet İttifak’ı bu durumdan zarar görmeden çıkmayı becerebilecek mi? Yaşayıp göreceğiz” ifadelerini kullandı.

"MUHALEFET BU OYUNU BOZAR"

Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Seçim yasısı Millet ittifakındaki küçük partileri  CHP  listelerinden seçime girmeye zorlar. Bu durumda sahip oldukları 5-6 puanlık oyun muhtemelen yaklaşık üçte biri CHP listesine oy vermeyip AKP’ye geri gidebilir. Bir diğer etkisi muhalefetin CB adayının belirlenmesini etkiler.
Üçüncü önemli etkisi birçok ilde MHP adaylarının AKP listesinden seçime girmek zorunda kalması. Nasıl, bir taşla üç kuş. Bakalım Millet İttifak’ı bu durumdan zarar görmeden çıkmayı becerebilecek mi? Yaşayıp göreceğiz.
Zayıflayan iktidarın seçim öncesi kanun değiştirme geleneği var. Bilinen bir durumdur bu. Muhalefet başarılı bir şekilde bu oyunu bozma şansına sahiptir. Liderlerin akil ve özverili olması yeterlidir. Unutmayalım seçimin kaderini bütün bunlara rağmen CB adayları belirleyecek.”