Son aylarda ortalıklarda gözükmeyen Yiğit Bulut dolar kuru rekor üzerine rekor kırmaya başlayınca dayanamayıp sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yiğit Bulut paylaşımında  Merkez Bankası Başkanı  Şahap Kavcıoğlu’na sahip çıktı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve  Cumhurbaşkanlığı ekonomi politikaları üyesi Yiğit Bulut’tan yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Geçmişte  dolar kuru 3 TL seviyelerindeyken dolar kuru için “Buralardan dolar alanlar kaybeder” tarzında ifadeler kullanan Yiğit Bulut, dolar kuru 6 TL seviyelerine çıkınca ortalıktan kaybolmuştu. Televizyon ve gazetelere küsen Yiğit Bulut, sosyal medya paylaşımlarını da bir hayli seyreltmek zorunda kalmıştı.

YİĞİT BULUT DOLARI YİNE FAİZ LOBİSİNE BAĞLADI

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi üzerine dolar kuru 9.18 TL’ye kadar tırmandı. Dolar kurunun bu hareketini gören Yiğit Bulut Twitter’dan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu destekleyen bir paylaşım gerçekleştirdi. Yiğit Bulut dolar kurundaki yükselişi  AK Parti hükümetinin başarısız ekonomi politikalarına değil ‘faiz lobisi’ne bağladı.

Yiğit Bulut paylaşımında “Sayın Kavcıoğlu’nu yıpratmaya yönelik iç ve dış medya kaynaklı saldırı ve yalan haberler en güzel cevabı aldı. faiz lobisi ile mücadelesi hız kesmeden devam edecek” ifadelerini kullanırken bu paylaşımını kendi takipçileri bile eleştirdi. Sosyal medya takipçileri Yiğit Bulut’a daha önceki “Dolara sakın bulaşmayın bu kur geri dönecek” konuşmalarını hatırlatırken “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından özür dileyecek misiniz?” şeklinde yorumlar yaptı.