Anadolu Ajansı'nın (AA) dün sosyal medya hesaplarından Mescid-i Aksa'ya dair görüntüler paylaştı. Görüntülerde, Mescid-i Aksa'da toplanan ve işgalci  İsrail'in saldırılarını protesto eden Filistinliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslendi.

AK Parti'ye yakın isimler bu seslenişi "Erdoğan'a destek" olarak yorumlarken Arapça bilen birçok sosyal medya kullanıcısı bunun bir destek çağrısı olmadığını, tam tersi protesto olarak o sloganın atıldığını ifade etti.

"MAZLUMLARIN SESİ ERDOĞAN"

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sloganların Erdoğan'a destek olarak atıldığını ileri sürdü.

AA EDİTÖRÜ: "BİZ BURADAYIZ SEN NEREDESİN EY ERDOĞAN" DEDİLER

Bir sosyal medya kullanıcısının "Ana dili arapça olan biri olarak söylüyorum AA maalesef Erdoğan protestosu bu... "Biz buradayız sen neredesin Erdoğan?" ifadelerine sosyal medya hesabından cevap veren Anadolu Ajansı Ortadoğu Editörü Turgut Alp Boyraz, “Kudüs'te çalışan biri olarak söylüyorum, bu bir Erdoğan protestosu değildir. "Ey sevgili Erdoğan, Tel Aviv'i vur" , "Biz buradayız sen neredesin ey Erdoğan" diye yardım çağrısında bulundular. Yalan ithamlarla saygısızlık etmeyin.” dedi.

ALGIYA SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GECİKMEDİ

Sloganların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a protesto olarak atıldığını ifade eden birçok sosyal medya kullanıcısı ise medya kuruluşlarının algı oluşturmasına karşılık tepki gösterdi.

ERDOĞAN 2013 YILINDA GAZZE'YE GİDECEĞİM DEMİŞTİ

Öte yandan dönemin başbakanı Erdoğan, 23 Nisan 2013'te yaptığı açıklamada Gazze'yi ziyaret edeceğini ifade etmişti. Bu açıklamanın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen Gazze'ye herhangi bir ziyaretin gerçekleşmemesi dikkat çekti.

Kaynak: Milli gazete