Siz hala ordamısınız, Başörtülü neyi yapar neyi yapamaz

Son günlerde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle danışman olarak Ataması yapılan Mariam Kavakçı, soyadının Kavakçı olmasından dolayı bir hayli yankı buldu, Malumunuz Mariam Kavakçı Merve Kavakçı'nın kızı. Kavakçı, başörtülü olarak seçilen ilk milletvekili, seçilmiş olmasına rağmen başörtülü olması nedeni ile milletvekilliği düşürüldü. Mağdur olmasına sebebiyet verildi. Bu mağduriyeti giderme adına AK Parti tarafından milletvekili yapılması gerekirken  farklı  bir yoldan onura etmek  için Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Maleyza / Kaula Lumpur Büyükelçisi olarak ataması yapıldı. Ataması ve Büyükelçi olması bir hayli tepki ile karşılansada konu unutulmaya yüz tutmuş bir mesele olarak tariihteki yerini aldı. Daha sonra Merve Kavakçı'nın kızı Mriam Kavakçı, Cumhurbaşkanı kararnamesiyle danışman olarak atanması ve diğer kızının Cumhurbaşkanlığı'nda uzman kadrusu ile çalıştırıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine  tekrar dikkatler Kavakçı soyadına çevrildi. Gerek sosyal medyada ve gerekse basın kuruluşlarında ve parlamento'da  tartışmalara neden olarak şu sorular soruldu?  Neler oluyor, Kavakçı soyadını taşıyanlara bu imtiyaz neden ? Türk evlatları içerisinde başka yetenekli olanlar yok mu? Bu yapılan haksızlık deyl mi? gibi sorularla eleştiri konusu oldu.

Bu konuyu gündemine alan Yeni Şafak yazarı ve AK parti kurucularından olan Ayşe Böhürler,

'' Kavakçı Ailesi’nin devlette yükselişlerinin eleştirilmesini “başörtüsü”ne bağladı ve konu ile ilgili şöyle yazdı,

“Başörtülü onu yapmaz, bunu yapmaz ya da şunu yapar, bunu yapar. Kalbim temiz Müslümanlığı ile bağnaz dindarların arasında başörtüsü pinpon topu gibi yorumlanıp duruyor.

Bu yargılar çoğu zaman bir genç kızın hayatını karartacak bir kabusa da dönüşüyor, toplumsal linçin de bir parçası oluyor. Sembol bir isim olan Merve Kavakçı’nın kızı Mariam da haksız yere bu linçten nasibini aldı. Yine büyük büyük meselelerin tartışmaların arasına bir genç kızın haysiyeti ‘’Türkiye’de İslam Meselesi’’ gibi büyük bir başlığın kavga malzemesi yapılarak yok sayıldı. Türkiye’de özellikle son dört seneyi kapsayan dönemde; tek başına bir başörtüsü mağduriyetinden söz etmek mümkün değil. Ancak yüz elli yılı bulan çağdaşlaşma maceramızın bu en önemli meselesinin de bir anda ortadan kaybolmasını beklemek fazla hayalcilik olur.”

Ayşe Böhürler, Merve Kavakçı'nın bu kadar çok eleştirimesini başörtülü olmasına bağlayarak şöyle yazdı, Ayşe Böhürler, Kavakçı Ailesi’nin devlette yükselişlerinin eleştirilmesini “başörtüsü”ne bağladı. 

Bu olaya itiraz edenSenarist / Oyuncu Turgay  Yıldız sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı;